Ni önskade mer recept på sås/röra man kan ha till sin veganska mat. En av mina favoriter är hummus då den är perfekt att ha som pålägg på bröd, till rotfrukter, i wrapsen eller en stor klick på salladen. Innan har jag alltid köpt färdig då jag varit för lat, men förra veckan bestämde jag mig för att göra egen och OJ vad lätt det var. Ska aldrig mer köpa färdig efter det här. Det bästa är också att man kan justera hur mycket olja man vill ha i. Enligt min smak tycker jag många har för mycket olja.
INGREDIENSER:
1 paket färdigkokta ekologiska kikärtor
1/2 pressad citron
1/2 tsk spiskummin
1 msk olivolja
1 msk tahini
Salt, peppar och lite vitlökspulver (vill man så ta färsk vitlök)
GÖR SÅ HÄR: Skölj av kikärtorna och lägg dem tillsammans med alla andra ingredienser i en skål och mixa ihop med en handmixer. KLART! Haha. Jag serverade min till pastasallad.
–
Läs också:
Superlätt vegansk middag!
Sötpotatis flatbread
Jag gör hummus dagligen, älskar det! Jag kör dock ett paket Kikärtor, 1 dl olivolja, 2 msk sesamolja, en halv citron, 2 krm salt, 1 krm peppar, 1 tsk spiskummin, 1 klyfta vitlök 🙂 lite annorlunda med sesamolja istället för tahini men jag tycker det blir jättegott!
Åh det måste jag testa 🙂
Håller med dig om att många har för mycket olja! Jag har gjort hummus efter många olika recept men aldrig riktigt fått till det. För ett tag sedan testade jag helt utan olja och det blev ASBRA. Aldrig mer olja i hummus!
Men hurra att du hittat rätt recept nu! Äntligen bara god hummus framöver 🙂
Nej Jah håller helt med, så mycket godare utan 🙂
[…] recept:Den godaste hummusenEtt proteinrikt och glutenfritt […]
Jag hat yoghurt och citron o då blir den krämig och syrlig. Lite chili och olivolja på