Annons
Annons


RECEPT PÅ VEGANSK PIZZA – BANAN/CURRY & CHAMPINJON/TOFU


Hej vänner! I tisdags gjorde vi pizza igen och jag måste verkligen slå ett slag för att göra pizza på tortillabröd. Så himla gott och enkelt! Här kommer recept på 2 olika sorters veganska pizzor. Alex testade även att göra med vegansk riven ost över och han tyckte det var toppengott 🙂

Annons

RECEPT VEGANSK PIZZA

Pizza 1:
Tortillabröd
Passerade tomater
Pizzakrydda
Örtsalt
Skivad banan
Curry
Majs

Pizza 2:
Tortillabröd
Passerade tomater
Pizzakrydda
Örtsalt
Tärnad tofu
skivad paprika
majs
Champinjoner
Rödlök

Topping till båda: Ruccola eller grönsallad. Guacamole på mosad avokado, salt, peppar och vitlökskrydda eller färsk vitlök. Sedan en Tahinisås på 0,5dl tahini och 1/2-1 pressad citron.

GÖR SÅ HÄR: Bre på passerade tomater och krydda med örtsalt och pizzakrydda på önskad mängd pizzor (jag brukar själv äta 2-3st). Lägg på resten av ingredienserna och in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut dem och toppa med sallad, guacamole och tahinidressing.

Läs också:
Vegansk champinjonpasta
Magisk potatissallad med vattenmelon

2 kommentarer till “RECEPT PÅ VEGANSK PIZZA – BANAN/CURRY & CHAMPINJON/TOFU”

  1. Tipsar också om att testa göra pizza med knäckebröd (sånt där runt knäcke man köper)! Jättegott och lika enkelt som ovan. 🙂

  2. Det såg riktigt gott ut. Gör ni på vanliga tortillabröd eller de särskilda pizza-tortillabröden? Kan även tipsa om att tunnbröd är utmärkt som pizzabotten.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar