Annons

VEGANSK CHAMPINJONPASTA – RECEPT


Hej älsklingar! Bjöd min familj och farmor på en champinjonpasta förra veckan som jag verkligen tycker är värd att dela med sig av. Tyvärr blev bilderna så dåliga då det var massa skuggor och sol men den var godare än vad den ser ut. Så enkelt recept som jag hittade i en av mammas alla 100 recepttidningar där hemma som jag gjorde om till vegansk. Vill man inte ha vegansk kan man köra med vanlig crème fraîche, smörsteka champinjonerna och servera med parmesan och/eller fetaost.

Annons

CHAMPINJONPASTA INGREDIENSER:
5-6 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl havre creme fraiche
500g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
basilika, oregano, salt, peppar (både färsk och torkad funkar)

TILLBEHÖR: Vitlöksfrästa champinjoner. Jag använde ca 250g som jag fräste i kokosolja och vitlök.

GÖR SÅ HÄR: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter i lite olja någon minut i en gryta och häll sedan på krossade tomater, havre crème fraîche och grönsaksbuljongtärning och låt koka ihop i ca 15 minuter. Koka undertiden pasta och fräs champinjonerna i olja och vitlök. Lägg upp pasta och toppa med en stor slev sås och champinjoner. Serverade även med grönsallad till.

Läs också:
Recept på magisk potatissallad med vattenmelon!
Recept på vegansk poke bowl!2 kommentarer till “VEGANSK CHAMPINJONPASTA – RECEPT”

  1. Vad gott det såg ut att vara! Detta ska jag testa med min sambo, så kan vi variera även med veganska rätter 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar