Annons
Annons


GRAVID VECKA 27


gravid vecka 27 ida warg mage

Nu är jag liksom inne i sista trimetern. Hur sjukt äta inte det? Vart tar tiden vägen? Men här nedan kommer en uppdatering om hur vecka 27 har känts för mig.

GRAVID VECKA 27
”Du har nu ungefär ett kilo bebis i magen. I vecka 27 är andra tredjedelen av graviditeten snart förbi. Barnet lagrar allt mer fett, men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Din mage blir allt större, men storleken skiljer sig åt från gravid till gravid. Storlek beror på faktorer som barnets tillväxt, din kroppsbyggnad och kroppsform, längd, vikt, eventuella tidigare graviditeter samt på hur mycket vätska din kropp lagrar för stunden.

Annons

Runt graviditetsvecka 27 så brukar den blivande mamman må ganska bra. Det kan därför vara bra att ta till vara på tillfället och göra saker som ni tycker är roliga. Fundera även på vad ni behöver handla till barnet. Detta kan vara sista veckan på länge som du faktiskt orkar gå i butiker.”Enligt babyhjälp

MAGBILD GRAVID VECKA 27 gravid vecka 27 ida warg magegravid vecka 27 ida warg magegravid vecka 27 ida warg magegravid vecka 27 ida warg magegravid vecka 27 ida warg magegravid vecka 27 ida warg mage     

Symptom/mående: Blandade känslor. Allt från superpigg och pepp på livet till att bara vilja spendera all tid i soffan helt energilös. Men som jag sagt innan så tror jag mycket även beror på allergin då den verkligen slagit till denna vecka. Hade också otroligt ont i ryggen i fredags kväll. Dock hade jag då kört ett PT-pass på morgonen, sedan gått 11 000 steg och sedan stått upp 4 timmar på ett event. Kanske inte så konstigt att lilla ryggen var lite trött. Men det jag inte fattar, är det skillnad på foglossning och att känna sig överansträngd i ländryggen?

Kost/cravings: Rostade mackor med smör och apelsinmarmelad. Har hittat ett jättegott vegansk smör så dessa mackor har jag unnat mig… typ varje kväll. Haha. En kväll blev jag också sjukt sugen på Halloumi. Hade inte det hemma så tog en extra rostad macka istället.

Vikt: INGEN ANING. Drömded dock här om dagen att jag ställde mig på vågen och den visade att jag hade gått ner 3 kg sedan utgångsvikten. Blev helt förstörd. Tror detta har att göra med att jag är så rädda att inte Mini växer som han ska. Min barnmorska har inte kollat det än och det känns så konstigt då jag redan är i vecka 28. Känns som alla runt omkring som är gravida har kollat detta för länge sedan? Själv har jag inte nästa tid för ens 23 maj och då är jag i slutet av v 30. Kollar man inte bebisen innan det?

Träning: Har kört ännu mer PT-pass och et är så kul! Senaste passet så körde vi någon vidrig vadpress och efter det hade jag jordens träningsvärk. Haha. Nu är ju Mini inne i en stor tillväxtfas och ska bli dubbelt så tung på kort tid vilket gör att jag blir tyngre och behöver starka ben. Förutom 3 träningspass på gymmet har det blivit väldigt mycket promenader då det varit fint väder.

Kolla även veckans uppdatering på youtube där jag visar magen och svarar på om jag fått fler bristningar och om graviditeten hittills varit som jag förväntat mig?


Läs också:
Gravid vecka 26
Gravid vecka 25
Gravid vecka 24
Gravid vecka 23
Gravid vecka 22
Gravid vecka 21

Gravid vecka 20
Gravid vecka 15, 16, 17, 18 och 19
Gravid vecka 7-14

12 kommentarer till “GRAVID VECKA 27”

 1. Hej Ida! Jag är gravid en vecka efter dig och är nyfiken på din träning under graviditeten. Skulle du inte kunna berätta i ett inlägg hur mycket du tränar och vad, vad du upplever annorlunda nu mot innan du var gravid just när du tränar (jag tkr t.ex inte att jag kan vrida min överkropp så mycket som innan, av naturliga skäl förstås), hur det har förändrats under graviditetens gång osv? Är du mer flåsig, är det tyngre, vad känns annorlunda med magen osv. Hade varit intressant att läsa!

 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ www.saramadeleine.se skriver:

  Det är lite olika när de måttar bebisen. Min granne är BM och vi diskuterade just detta med magmått för ett tag sedan. Jag hade nämligen under kurvan som gravid. Magen var liksom för liten, men eftersom jag samtidigt gick på ultraljudskoll så visste man att han mådde bra. Jag bar honom helt enkelt inåt :). Jag är 171 och i min släkt föder vi bebisar som väger 4 kg :). Så var aldrig orolig, sonen födde och vägde 4340 och var 53 lång.

  Vi är långa i släkten och jag har en teori som jag samtalat med olika BM om att långa kvinnor ofta får lite större bebisar och korta lite mindre. Många gånger (inte alltid) tycks detta stämma. Jag tänker (har ingen källa, bevis eller annat på detta) att långa kvinnor har mer plats för bebisen. Därmed vanligare med runt 4 kg, men har inga belägg för detta :). Har bara sett saken runt mig :), pappans storlek verkar sällan ha någon betydelse just då. Sedan efteråt verkar det som bebisen däremot växer ikapp :).

  1. Åh vad intressant. Ska ringa in och boka tid för ultraljud idag känner jag då jag också tycker det här med magmått verkar var så himla konstigt. Hur kan man se bebisens storlek på det. Alla gravidmagar ser ju så olika ut och är så olika stora. <3

   1. Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula www.saramadeleine.se skriver:

    Ja på TUL (tillväxt ultraljud) räknar de ut bebisens vikt + längd. Det kan diffa lite men är mer tillförlitligt än SF-måtten (det man tar genom måttband över magen) På TUL syns även blodtillförseln för bebisen :). Boka absolut in ett 😊. Du som bor i Sthlm borde passa på att gå på 5d ultraljud så häftigt 😍. Skulle jag lätt bekosta att göra om jag var gravid 😊.

    Lite osäker på vilka som erbjuder men googla 😊. Tror det skulle uppskattas som video på YT med :).

 3. Åh, vad du är fin och vacker!💕 Jag har skaffat en gravidkudde till min bänk nu, så nästa gång du kommer på behandling kan du ligga på mage.🙌🏼☺️ KRAM🤗

 4. Varför svarar du inte på frågorna om vart din gröna jacka/skjorta i leoprint är från? Superfin så vore kul att veta 🙂

  1. Oj tycker jag har gjort det flera gånger nu 🙂 Men den är från Gina Tricot från förra året. <3

 5. Hur tänker du kring vaccinering av ditt barn? Läste en kommentar någonstans där en person påstod att du varit osäker på att vaccinera.

  1. Haha då vet den personen mer än vad jag vet. Har inte alls börjat tänka på vaccination. Ska göra lite mer research i sommar.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar