Annons
Annons


GRAVID VECKA 26


Jag kan inte fatta att jag nu är i v 27 och på lördag går jag in i sista och tredje trimetern?! Vad hände?! Snart kommer han liksom. Är vi verkligen redo? 13 veckor kvar om han stannar inne i magen så länge som han ska. Tänk om han kommer ut och är en hon? Kommer jag kunna föda vaginalt som jag vill? Ska vi göra om vet sovrum till två rum eller ska vi behålla det som det är och han sover i vårt rum? MÅNGA frågor som snurrar i huvudet nu alltså!

Annons

GRAVID VECKA 26
”När du är gravid i vecka 26 väger barnet 760 gram och är cirka 23 centimeter från huvud till stjärt. Från huvud till häl är barnet nu hela 35,6 centimeter. Barnet blir med veckorna allt större, men det finns fortfarande gott om utrymme för att utföra gymnastiska övningar inne i magen. Barnet hörsel blir allt bättre till följd av utvecklandet av nerverna i barnets öron. Detta gör barnet känsligare för ljud. Barnet kan när du är gravid i vecka 26 höra både din och din partners röst.

I 26:e graviditetsveckan har du nästan gått igenom två tredjedelar av din graviditet. Magen börjar nu bli stor, men än har den mycket kvar att växa. Du har sannolikt ont i ländryggen till följd av både din växande livmoder och försvagade ligament. När livmodern växer sträcks dina magmuskler och blir svagare, samtidigt som det kan uppstå ett tryck på dina nerver. Utöver allt detta kommer din viktökning i sig att göra att musklerna får arbeta hårdare än tidigare. ”Enligt babyhjälp

MAGBILD GRAVID VECKA 26

Symptom/mående: Jag har för mesta delen mått hur bra som helst men fick en rejäl dipp i fredags som ni kanske märkte på mitt blogginlägg. Men lite träning och en god lunch så mådde jag så mycket bättre. Jag tror dock att mitt morgonillamående ibland kommer tillbaka i mild grad. Har mått lite småilla efter frukost några dagar men som sedan går över vid lunch. Sedan så märker jag nu att mina magmuskler börjar töja på sig. Det gör liksom ont i musklerna utanpå magen och min mage är så sjukt spänd. När jag åt en stor middag i fredags kunde jag knappt andas efter för att magmusklerna vägrade vidga magen. Lite småjobbigt sådär men inget att klaga på. Mini är i alla fall helt sjövild inne i magen. Det är inte en lugn bebis vi kommer få!

Kost/cravings: Så sjukt tråkigt men nej inga cravings! Nu är jag inte ens sugen på morot längre 🙁 Men jag äter på och jag känner att det liksom knappt finns något stopp i magen längre förutom mina magmuskler då 😀

Vikt: –

Träning: Har kört andra passet med min PT och fick lära mig en ny övning som jag verkligen gillade. Ni hittar den i detta inlägget. Måste säga att det är väldigt skönt och avslappnande att köra med PT då man slipper att tänka själv. Man bara gör det någon annan säger till en. Köpte 10 timmar så ska försöka köra så långt det går fram till förlossningen och sedan vill jag även köra efter då jag kommer behöva ha hjälp att få tillbaka bålstyrkan. Eftersom det kan vara lite knivigt så känns det bra att ha ett proffs på gravidträning som håller koll på en.

Kolla på veckans gravidvideo där jag svarar på massa frågor. Ska Mini bli vegan? Är jag rädd över förlossningen? Har jag ångest över att kroppen blir större då jag tidigare haft ätstörningar? 


Läs också:
Gravid vecka 25
Gravid vecka 24
Gravid vecka 23
Gravid vecka 22
Gravid vecka 21

Gravid vecka 20
Gravid vecka 15, 16, 17, 18 och 19
Gravid vecka 7-14

7 kommentarer till “GRAVID VECKA 26”

 1. Det är naturligt att ha massor med tankar innan, sen när bebisen är född då faller alla bitarna på plats. Det är märkligt egentligen, allt man inte vet men sedan så naturligt kan så fort bebisen lämnat kroppen. Det är som hen alltid varit där fastän man bara träffats i ett par sekunder :).

  1. Haha jag kan tänka mig det. Så dumma att stressa upp sig innan. Men så går det när man har kontrollbehov 😀
   Kramis

 2. Födde min son 2005,som ung 21 åring.Var FAST bestämd att klara det hela med endast lustgas,som jag hade skrivit i mitt förlossningsbrev:).Men mitt bästa tips:Va inte rädd för epidural!Herreguuuud vad skönt det var!Jag väntade 12 timmar tills jag inte stod ut mer.Nästa gång tänker jag ta det nästan direkt:).Ett annat tips som INGEN sa före,ärligt talat…så gjorde det mer ont baktill än framtill efteråt.Alltså i rumpan med andra ord hehe.Så rekomenderar någon hemorojdsalva att använda ganska snabbt efter.Varför säger ingen det??Det bli så utav trycket barnets huvud medför.Ska vara ärlig att i mitt fall,var värkarna värst inte när huvudet kikade ut.Just den delen var jag mest rädd för innan och tror många kvinnor är:).Som någon skrev,allt faller sig naturligt direkt när bebisen kommit.Som om man biologisk ”ska” veta hur man ska ta om om den lilla.Lycka till!Ps gjorde ni KUB test?Är 34 nu så vet inte om sånt är bra att göra?Fanns inte min förra graviditet.Kram!

 3. Ni kan ju alltid börja med att ha lillen på ert rum och känner ni sen att ni vill att hen ska ha eget rum så sätter ni bara upp en vägg. Beroende på hur lillen sover är det rätt skönt att ha hen nära

  Som andra skrivit innan är min erfarenhet att inte planera för mycket med förlossningen, känn efter vad din kropp vill ha, och var inte rädd att säga till barnmorskorna vad du vill ha.
  Alla förlossningar är olika, det som kändes rätt vid min första var helt annorlunda vid min andra.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar