Annons
Annons


GRAVID VECKA 24


gravid vecka 24 mage magbild ida warg

Nu har även vecka 24 passerat och jag är redan inne i vecka 25. HERREGUD typ 15 veckor kvar innan han ska komma. Vi har inte börjar göra iordning något hemma, vi har knappt köpt några kläder, inte bestämt barnvagn mm. Dags att sätta fart nu känner jag då jag vill ha klart det mesta innan midsommar då vi efter det tänkt åka på lite semester.

Annons

Var även på besök hos barnmorskan i veckan och då mätte hon min mage, tog blodprov, kollade blodsocker, lyssnade på hjärtat och vägde mig. Bestämde också vilket sjukhus vi ska föda på och det blev BB-Stockholm.

GRAVID VECKA 24
”Det börjar i vecka 24 att bli allt trängre i magen, även om barnet kommer att växa till sig ännu mer under de kommande veckorna. Nu utvecklas snart barnets hjärna vilket gör det extra viktigt att undvika alkohol och rökning. När du är gravid i vecka 24 väger barnet runt 600 gram och är 21 centimeter långt från huvud till stjärt (och 30 centimeter från huvud till häl). Livmoderns mått är mellan 24-25 centimeter och mäter 4-5 centimeter ovanför naveln. Det är vanligt att du som blivande mamma nu drömmer mycket livliga drömmar, vilket kanske är ditt undermedvetnas sätt att förbereda dig på det nya liv som väntar som småbarnsförälder.”Enligt babyhjälp

MAGBILD GRAVID VECKA 24

Symptom/mående: Jag kan ju bara säga MYCKET bättre än veckan innan. Dock har jag fått tillbaka lite illamående på morgnarna. Är det normalt? Vaknade en morgon av att jag mådde otroligt illa och fick inte ens i mig frukost. Sedan samma dag som vi skulle flyga till New York så var jag också väldigt illamående och höll på att spy i en soptunna på flygplatsen. Hmm. Annars så mår jag toppen. Börjar dock känna nu att det blir tyngre och att magen ibland är i vägen. Men värre ska det ju bli (känner på mig att jag kommer få en gigantisk kula) så det är ju bara att vänja sig 🙂 Sedan har jag känt mig lite trött det senaste och det är för att järnvärdet börjar bli lågt. Så nu ska jag börja ta större dos av mina järntabletter sa min barnmorska.

Kost/cravings: Aptiten går upp och ner. Morötter är fortfarande största cravingen men nu börjar jag även gilla lite mer sött än innan. Vissa dagar är jag fortfarande otroligt känslig för sött och kan inte ens ha äpple på gröten medan jag andra dagar blir supersugen på lingonsylt eller bullar. Dock så kan jag känna mig hungrig fast full i magen. Det tar liksom stopp tidigare än vanligt och jag får inte ner så mycket som jag önskar/borde. Vissa dagar har jag kunnat gå 6 timmar utan mat och fortfarande känt mig mätt sedan senaste måltiden. Det är sååå ovanligt för att vara mig. Antar att det beror på att Mini börjar bli så stor och tar all plats så maten inte får sin plats.

Vikt: Wohoo nu har jag börjat gå upp bra och nästan gått upp 5 kg sedan invägningen.

Träning: Sitter fortfarande här med träningsvärk sedan i fredags när jag körde mitt första PT-pass. Det var superkul och fick ny inspiration. Även om jag kan övningarna sedan innan så blir det så att man inte gör dem. Blir ofta bekväm och kör samma övningar, men när man kör med PT så blir man ju illa tvungen att testa något nytt vilket är så bra. Det här med vader är inget jag brukar träna men det är tydligen så viktigt att stärka upp då man snart ska bära omkring på ganska mycket mer vikt än innan. Ska visa er lite av övningarna under veckan tänkte jag.

Läs också:
Gravid vecka 23
Gravid vecka 22
Gravid vecka 21

Gravid vecka 20
Gravid vecka 15, 16, 17, 18 och 19
Gravid vecka 7-14

3 kommentarer till “GRAVID VECKA 24”

  1. BB Stockholm blir nog perfekt för dig :D. Min kompis födde i vatten där nyligen :). Vet att hon kommenterade i din blogg lite tidigare om saken, efter att jag lyssnat på ”Sånt är livet”, tipsade henne om podden och din blogg. 🙂
    Hon har skrivit om det så har länkat i min blogg till sidan där hon ger sin förlossningsberättelse. Det var hennes tionde barn och första i vatten :).

  2. Hej, skulle bara vilja meddela att du bör inte utgå ifrån informationen som står på babyhjälpen. Tog upp detta med min barnmorska på mitt senaste förvårdsbesök och hon sa att om man vill läsa på nätet är det 1177 man bör utgå ifrån.
    Mvh ☺️

  3. Hej Ida!
    Vilka järntabletter tar du? Jag tar holistics men enligt BM så innehåller det för lite järn. Skulle behöva äta fyra stycken för art komma upp i den mängden hon rekommenderar. Vet att du använt dig av holistic så tänkte om du även gör det för järn nu? 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar