God morgon vänner! Här kommer ett recept ni bara måste testa! Så himla god och gräddig vegansk pasta som tog mig 5 min att göra. Har nog aldrig tidigare lagat just en gräddig pasta utan har bara gjort basen på tomat. Men från ingenstans här om dagen så blev jag sjukt sugen och hade ett paket havregrädde i kylen och slängde ihop denna och WOW vad gott det blev.
Älskar även den glutenfria hampapastan jag använde. Ni hittar den här och vi har massa andra glutenfria sorter på Welloteket som ni hittar här. Hade även ner min Bjäst i såsen som fungerar som en krydda och ger en lite ”ostigare” smak. Brukar även ha bjäst i olika dressingar, såser eller bara som den är uppe på pasta, sallad mm. då den innehåller bra med b-vitaminer.
RECEPT PÅ GRÄDDIG VEGANSK PASTA
INGREDIENSER:
Havregrädde
Grönsaksbuljong
Purjolök
Körsbärstomater
Spenat
Bjäst
Vitlökskrydda, basilika, salt, peppar
Glutenfri hampapasta
Gröna ärtor
GÖR SÅ HÄR: Koka pastaen enslig anvisning och lägg ner ärtorna när det är några minuter kvar. Skär upp tomaterna och spenaten. Hacka purjolök och bryn någon minut i en stekpanna med lock. Lägg sedan ner resten av ingredienserna och rör om och låt puttra under lock tills tomaterna är mjuka. Servera till pastan med ärtorna i. (Jag måttade inget utan körde bara på känn och smakade av).
LÄS OCKSÅ:
Recept på veganska våfflor!
Recept på hummus!
Recept på god vegansk middag!
Oh my god! Det där ser sååå gott ut! 😋
I know, den är heeelt ljuvlig! Prova!! 🙂
Hej! Jag har en fråga. Jag äter mycket vegetariskt, ibland veganskt och ibland fisk och kyckling. Skulle säga att min kost består av 80-90% vegetariskt och 10-20% kött. Tycker du att jag bör ta b12 tillskott? Hört dig prata mycket om att det är bra att ta b12 om man är vegetarian också. Eller får jag i mig tillräckligt av det lilla kött jag äter? Hoppas du har tid att svara. Kram