Annons
Annons


SMYGREKLAM?


gravid vecka 35 mage magbild ida warg

Kommentaren nedan fick jag på mitt inlägg om gravid vecka 35 där jag la upp bilden ovan. 

Sådana här kommentarer/påhopp kan jag bli lite irriterad över då jag tycker det är så himla tråkigt att man inte längre kan få rekommendera produkter/företag utan att bli misstänkt för smygreklam. Jag älskar till exempel glassen från 3 vänner och köpte den till en middag som jag skulle ha och tyckte den passade bra i bilden. Jag älskar att de har satsat på att tillverka vegansk glass som dessutom är SJUKT GOD och pushar gärna för deras företag då jag tycker det är bra! Det var absoluta inget samarbete (I WISH) utan ville bara göra en rolig bild! Jag reklammarkerar alltid samarbeten och om något är otydligt så får ni gärna säga till men snälla håll en god ton.

Annons

Blir liksom lite tröttsamt om jag varje gång jag har på mig ett klädesplagg eller visar en produkt (som inte är ett samarbete) ska skriva ut att det inte är ett samarbete. Eller vill ni det? Tanken med bilden ovan var i alla fall att göra en härlig bild i köket och min fotograf Lisa frågade vad jag hade haft cravings på i veckan och då var det just denna glass som jag köpt hem. Mer än så ligger det inte bakom denna bild. Nu vet ni.

13 kommentarer till “SMYGREKLAM?”

 1. Tycker inte du behöver skriva ut det! Men förstår om det skapar förvirring! Du kanske borde sudda över mailaddressen till hon som kommenterade?

 2. Men vad löjligt! Om man ska vara så petig kan du ju inte ha ett enda produktmärke i dina bilder. Annars kanske man kan tänka att du gör smygreklam för smeg nu också 😂

 3. Förstår att det är irriterande att alltid få frågan om smygreklam, när man faktiskt gör rätt. Däremot så tycker jag frågan är helt relevant och inte alls ställd med dålig ton. I branschen du verkar i är smygreklam ett problem och även om det inte är ett betalt samarbete så lyfter du ju ett specifikt märke genom bilder som dessa, där glassen är i stort fokus. Så tycker inte det är en helt orimlig fråga på en bild som denna som är ganska” reklamig” i sin utforming. Det är en hårfinbalans att gå på, men superbra att du förtydligar där det hos betraktaren (alltså dina läsare) upplever det som oklart.

 4. Hej fina Ida! När jag såg bilden så tänkte jag bara oj vilken fin bild! Tänkte knappt på glassen. Du sprider så bra energi och man blir så inspirerad av dig! Kram Elin☀️🌸

 5. Hej , vill försvara mig lite här då det absolut inte var min mening med något påhopp. Ville bara uppmärksamma att bilderna kan tas som smygreklam. Iallafall i mina ögon blev det så eftersom det var flera bilder med det tema utan att du någonstans i texten hade nämnt att du hade någonsorts glass craving etc. Det här med smygreklam är ett problem i de här branschen och jag vet att du är otroligt noga med att märka ut reklaminlägg/sponsrade inlägg i vanliga fall. Därför blev jag bara lite ställd eftersom bilderna i mina ögon såg ut som smygreklam. Jag är ledsen att du tog illa upp av detta , kanske du kunde vara tydligare i fortsättningen ifall det inte är reklam sammarbete 🙂 Speciellt när det var flera bilder fotade vid samma tidpunkt , dessutom i samma inlägg där produkten är i stort fokus.

  1. Håller faktiskt med. Jag såg det som reklam med tanken på hur du ställt upp flera glassar i en hög. Visst om du bara hade haft glassen du höll i men med tanken på dom andra kan man se det som reklam. Inget illa menat självklart. Men som sagt du är bra på att säga vad som är reklam och inte så man får ju lita på det.
   Sen tycker jag det är fel av dig Ida att inte stryka över hennes e-post adress när du lägger in hennes kommentar sådär… jag skulle inte vilja ha min e-post utskrivet sådär. Bara nått du borde tänka på nästa gång.

 6. Jag tycker inte man ska behöva skriva att man inte är ett samarbete. Det blir ju bara konstigt när man då också ALLTID måste skriva ut när man är i samarbete.
  Stå på dig!!! 🙂

 7. Håller faktiskt också med tjejen som skrev inlägget. Min första tanke var också reklam, men eftersom det inte va markerat som reklam så förstod jag att det inte var något sponsrat, eftersom du alltid brukar markera tydligt när det är det. Men bilderna ser väldigt reklamiga ut.

  Tycker inte heller att hon skrev otrevligt eller olämpligt så att kalla det påhopp känns lite överdrivet.
  Däremot är det helt fel att hänga ut henne med namn och mail (dessutom inte första gången du gör det med någon ).

 8. Att folk ska ha en åsikt om precis allting, lägga sig i allting utan att veta vad de snackar om. Okunskap och avundsjuka. Ta det i ett större sammanhang och man förstår världsproblemen. Usch! Trist när folk har hård och tråkig ton också.
  Skit i att markera om det inte är reklam, du gör det alltid så noga när det är ett samarbete! Du gör ett så bra jobb! KRAM

 9. Ursäkta, jag fattar inte trots min icke ringa ålder. Om jag frågar Ida, var har du köpt din soffa? Får hon inte i ett inlägg vid ett senare tillfälle säga sittandes i sin soffa med en glass i varje hand från olika ställen, säga, här sitter jag i min fina soffa från ????? med mina supergoda glassar från ????? och ??????? utan att skriva icke samarbete, eller om en av glassarna skulle vara det då naturligtvis skriva i samarbete med glass ??????nr 1.
  Jag fattar inte. Får hon inte köpa kläder och sen visa upp dom och säga vart hon köpt dom och gärna vad dom kostar för sånt är intressant utan att nån säger samarbete. Snälla, kan ni förklara för en gammal idiot vad ni menar, är jag ute och cyklar? Får man inte säga var saker kommer ifrån om man inte har samarbete eller vill inte bloggare säga det om det inte är ett samarbete eller snälla förklara bara vad ni menar med samarbete kontra icke samarbete. Ärligt, jag förstår inte riktigt om det inte är ett samarbete, för då förstår jag naturligtvis.

 10. Jag tycker att du Ida är fantastiskt fin på denna bilden och att Lisa har fångat ljuset samt komponerat bilden väldigt fint! Ha en trevlig lördag! 🙂

 11. Hej fina du!

  Kan du ta kort på din kokosolja? Som du använder och skriva ner vad du använder dem till ❤️
  Är i tresserad av att börja använda den

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar