Annons
Annons


MINA BÄSTA STRETCHÖVNINGAR FÖR RUMPAN


Många har frågat efter bra stretchövningar för att få en rörligare kropp och speciellt höft. Jag kan säga som så att där många ofta är stela och där mycket problem i rörligheten sitter är rumpan. Många ryggproblem kan tex. bero på att man har ett alldeles för stelt säte.

Annons

När jag dansade så var min högsta dröm att komma ner helt i splitt. Jag stretchade baksida lår och splittposition men kom ingen vart. Det var först när jag började stretcha mitt säte som jag gjorde framsteg och tillslut kom ner de där sista cm till splitt.

Här kommer i alla fall mina bästa stretchövningar för rumpan:stretch rumpa ida warg

Lägg upp ett ben på ett bort eller bänk som är i höjd med ditt skrev. Lägg benet i 90 grader, se till att ha knät precis framför höftbenet (man vill automatiskt ha knät längre ut), ha höften rak och böj över. Det absolut viktigaste här är att ha ryggen rak. Tänk att du svankar och strävar med magen mot benet. Håll i ca 2-3 min på varje sida. 

stretch rumpa ida warg

Sedan brukar jag även ”värma upp med denna strech”. Se till att båda sittbenen är i golvet och att du svankar Loch har rak rygg. Håll i 2-3 min. 

stretch rumpa ida warg

Lägg sedan över ett av benen och lägg foten på dest andra knät om det går. Sträck på ryggen och böj över. Även här börja med att svanka och sträva med magen mot benen. 

stretch rumpa ida warg

Avslutar alltid med denna ”duvan”. Lägg benet där fram i 90 grader. Går inte det så dra in foten tills det känns ok i knät. Jag brukar stretcha några minuter med uppsträckt kropp då det känns även i höftböjaen och sedan fälla över fram och ligga där i 2-3 minuter. 

3 kommentarer till “MINA BÄSTA STRETCHÖVNINGAR FÖR RUMPAN”

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ www.saramadeleine.se skriver:

    Smart :D. Det ska jag prova, alltid önskat att kunna gå ner i spagat men även splitt. Alltid varit vid men inte där tydligen, kanske är pga detta. Fast är 34 så kanske ska undvika att försöka nu :-p

    1. Ja testa! Haha menar du att du skulle vara för gammal för att du är 34 år? haha. Det var det värsta jag hört! Kör bara, du är en ungdom! 🙂 <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar