Annons
Annons


HUR VÅGAR JAG GÅ TILL GYMMET?


IMG_3687.JPG

Hej! Har du något tips på hur man ska VÅGA ta sig till gymmet? Alltså motivationen finns där, men jag vågar inte gå dit för jag tycker att det känns pinsamt då jag är väldigt(!) svag, under genomsnittet, och jag bara har gymmat ett fåtal gånger så jag vet liksom inte riktigt hur alla maskiner funkar. Jag ser på mycket träningsvideos och de gånger jag har varit på gym har jag ÄLSKAT det, men jag har bara varit där tillsammans med min idrottslärare och känt mig “skyddad” då. Tycker träning är så kul och efter att jag inte tränat regelbundet på länge (pga sjukdom) vill jag så gärna bli stark igen. Vet att det är självklart att man måste ha lätta vikter/inga vikter i början pga teknik men skäms ändå av någon anledning och saker som “vi har alla varit nybörjare” osv hjälper inte, för jag skäms inför mig själv också. Har inte riktigt fattat hur otränad och svag jag är. Förr har liksom 3×30 situps känts som ingenting men nu är liksom 3×10 jobbigt. Jag hoppas att du kan ge mig något tips för vill verkligen börja träna igen och tycker inte att hemmaträning räcker för den styrka jag vill uppnå. Vill tillägga att jag förstår att folk är där för sin egen skull och bryr sig inte om andra eller att ingen skulle skratta, men det går inte att få in. Har inte råd med en PT som kan hjälpa mig heller, är bara 16 så har inte så mycket pengar. Tacksam för svar och hoppas att du förstår hur jag menar!

Annons

SVAR: Det är bara att bita ihop och gå dit. Börja på din nivå så kommer du att utvecklas och kunna lägga på vikter eftersom och känna dig mer säker. Men viktigt att du inte lägger på vikt bara för att du skäms utan lyssnar på din kropp. Istället för att skämmas för dig själv, var stolt att du kommer iväg och börjar ta hand om din kropp. Vi alla har våra svaga punkter. Jag kan tex. lyfta tungt i vissa maskiner men ex när det kommer till baksida lår så måste jag köra utan vikt då jag har svårt att hitta kontakten pga. tidigare skada. Jag kör på med låga/inga vikter och struntar i om någon ser eller tycker jag är svag. Ibland kan jag få samma tankar som dig då jag vet att folk som känner igen mig förväntar sig att jag ska vara ett proffs och lyfta jättetungt men så är inte fallet. Jag tränar för min egen skull och för att stärka upp mina svaga punkter och inte för att kunna lyfta tungt. Vi alla har olika mål och förutsättningar så håll allt fokus på dig själv och jämför dig inte med andra. Du gör så gott du kan!

Skulle även rekommendera dig att öva självkänsla varje dag för att stärka upp den. Jag brukar börja dagen med de och säga minst 10 bra saker om mig själv. Det känns töntigt i början men hjälper verkligen i längden. Sedan att gå tillsammans med en kompis till gymmet gör oftast att man känner sig lite mer säker 🙂 Kör hårt! Kramis

PS! Om någon av er som läser har fler tips så kom gärna med dem då jag vet att det finns fler som har den här rädslan för gymmet.

17 kommentarer | Translate


Annons
Laddar