Annons
Annons


VILKET PROTEINPULVER?


proteinpulver-naturligt

1. Vassle: CHOKLAD // BANAN/KOKOS // VANILJ // PÄRON

2. RISPROTEIN

3. INFLAMINO

Hej Ida! Jag har blivit lite sugen på att testa proteinpulver men jag tycker att det är svårt att veta vilket märke och smak man ska välja då det finns så många.

Annons

Har nu något tips på ett bra märke och en god smak att prova med?
Kram och tack för en superbra blogg!! 

SVAR: Hej fina du och tack snälla 🙂 <3 Ja det är svårt och jag skulle rekommendera dig att välja ett naturligt och ekologiskt och utan massa sötningsmedel. Då jag är sponsrad av Holistic så använder jag mig bara av deras protein som är helt naturligt och ekologiskt. De har vassleprotein i smakerna choklad, banan/kokos, vanilj och päron som är så goda. Är man van med proteinpulver med sötningsmedel så kommer man kanske vara lite ovan med dessa i början då de inte har någon sötning alls. Alla smakerna är magiska att blanda ner i smoothies. MUMS!

Är du överkänslig mot mjölk så har Holistic nu återigen fått in risprotein. Det har varit slut ett tag men nu finns både rent risprotein och min absoluta favorit Inflamino inne. Wohoo. Inflamino är risprotein blandat med aminosyror och örter som är bra och läkande för magen.

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

 

13 kommentarer till “VILKET PROTEINPULVER?”

 1. Hej Ida!
  Undrar om du har något tips på saker man kan ta med sig att äta under en bilresa? Har nämligen en ca sju timmar lång bilresa framför mig om några dagar och min familj stannar då alltid och äter på McDonalds. Det kanske känns fånigt, men jag stenvägrar att äta där. Förr, när jag var mindre åt jag alltid på McDonalds, det är i princip det enda matstället som finns att stanna på på vägen. Men jag undrar om du har tips på något att ta med sig hemifrån innan man kör som håller och som man kan äta till lunch? Sallad blir ju dåligt efter några timmar och kommer inte på något annat smart som inte behöver förvaras i kyl till exempel.. Har du något tips på lunch att ta med sig och äta i bilen som håller?

  1. Tips tips från en donkenarbetare! Cesarsalladen med balsamicosås (och jag som glutenintollerand kör utan krutonger också) är superbra. ”Clean” kyckling, fräsch sallad och bra fett från parmesant. En påse äpplen eller minimorötter och bonaqua så har du en supernyttig och bra måltid. Kram!

  2. Hej fina du och jag förstår ditt problem. Ofta brukar det finnas en mack att gå in på som man kan köpa sallad på eller nu för tiden när jag åker långflyg så tar jag alltid med sallad med rödbeta, spenat och stekt halloumi. Den håller sig i många timmar. Sedan tar jag också alltid med en burk med havregryn och så köper jag hett vatten som jag häller på och rör om och stänger locket i någon min så har du havregrynsgröt. Brukar ta med skivat äpple, gojibär och banan och ha som topping. Sedan har jag också alltid med proteinpulver. Då klarar du dig i många timmar 🙂 Kramis

 2. Hej Ida! Måste börja med att säga att din blogg rockar och har inspirerat mig så mycket!!
  Nu är det såhär att jag har en fråga angående bröd. Jo, jag brukar äta en del bröd då jag tycker det är väldigt gott. Jag äter dock aldrig vitt bröd pga att det innehåller väldigt mycket snabba kolhydrater. Jag bara undrar vad du tycker om bröd? Är det en dålig kolhydratkälla och isf varför? Är tex pasta, ris och potatis bättre? Jag har lagt märke till att du inte äter särskilt mycket bröd, beror det på att det innehåller gluten? Jag är inte glutenintolerant så det borde väl vara lugnt för mig att käka bröd? Jag förstår att det förmodligen är bättre att baka eget bröd än att köpa färdigt men jag har inte riktigt det tålamodet så jag bara undrar om det finns något bröd att köpa som du rekommenderar? nu blev det väldigt många frågor haha… Men är tacksam för svar!
  Kram Emma

  1. Hej Emma! Nej jag väljer att inte äta bröd då jag är överkänslig mot gluten. Jga tror inte att någon människa mår bra av för mycket gluten men för vissa så funkar lite så du får känna efter. Ja bäst är att baka brödet själv. Jag har inte köpt bröd på över 3 år så kan inte rekommendera något bra bröd tyvärr. Där emot har jag flera enkla bröd du kan testa att baka. Kolla recepten i min app i Mikz. Kramis

   1. Är man inte glutenintolerant så är det gluten inget man vare sig behöver eller bör undvika. Idag har folk blivit överrädda för att äta gluten och det är helt fel. Så tills läkare sagt något annat så kan man äta gluten utan att vara rädd för något ( och vill man kolla om man är glutenintolerant ska man äta gluten hela tiden tills att undersökningen är färdig eftersom det lätt blir fel diagnos om man slutar och mixtrar med gluten på egen hand ).

    1. Jag håller inte med dig i ett enda ord. Att utesluta gluten är inte skadligt för någon utan kommer bara göra gott vilket man är överkänslig eller ej.

    2. Till och med dietister säger tvärtemot dig. Utan är man inte intolerant så behöver man inte utesluta gluten. Snarare tvärtom att det då är bra. Så hur slår dina kommentarer emot dietister ( och talar jag självklart inte om enskilda dietister utan dietiser överlag som säger detta ). Däremot så blir det faktiskt svårare för intoleranta att få tag på mat de måste ha eftersom folk ser detta som en livsstil och varor ofta tar slut på hyllorna.

    3. Till och med dietister? Hur vet du att inte jag är en utbildad dietist och varför skulle en dietist veta bättre än ex. amerikanska läkare eller min naturläkare som säger emot de dietister som du pratar om. De dietisterna som säger att gluten skulle vara något bra bör tänka om. Där emot säger jag inte att man behöver skippa gluten helt om man inte är överkänslig, men jag skulle inte äta det varje dag ändå då det tillslut skulle kunna skada tarmarna och tarmludden så man sedan får problem med magen. Det där med att det blir svårt för intolleranta att få tag på mat… haha hur tänkte du där? Menar du att potatisen skulle ta slut? Eller riset, laxen, kycklingen, grönsakerna, frukten, fröerna, nötterna? Nej du, det är inget du behöver oroa dig för. Om du syftade på den glutenfria hyllan så är det inte heller något jag skulle rekommendera att leva på dagligen då många av de färdiga produkterna inte heller är särskilt bra.

 3. Är du inte intolerant så skadas inte tarmarna och tarmludret. Skadas tarmarna av gluten så är du intolerant och då är det en helt annan sak. Jo det var inte många år sen som det var en livsstil att äta mycket smör och det stod tomma hyllor i affärer i flera dar så till och med ex laktosfritt smör var slut och vi som var tvungna att ha laktosfritt fick helt enkelt vara utan. Nu är laktos inte livsfarligt att äta även för en intolerant men det är knappast roligt. Men vid glutenintolerans är det livsfarligt att äta något med gluten. Och jag har följt det du skriver i flera år för att se att du inte är dietist men däremot har jag tidigare varit väldigt aktiv i astma och allergiföreningen och celakiförbundet och sett hur era val av livsstilar påverkar de som verkligen måste ha en viss kost. Så du menar att alla som äter glutenfritt lever på dålig mat, min bild av dig har verkligen förändrats efter ditt korkade inlägg om att friska bör undvika gluten. För några dar sen tyckte jag att du hade en bra bild av saker och ting med vissa brister ( men det kan alla ha så inget märkbart i det ). Men nu när du inte ens kan erkänna att du inte kan allt utan framstår som att du kan exakt allt utan att ens vara i närheten av det så har jag verkligen tappat tron på dig. Det är bara det att ditt synsätt kan skada så många unga eftersom du är en stor förebild ( och därmed kommer det också ett ansvar som många gånger kan vara både tungt och jobbigt att bära ).

  1. Så du menar att nu kommer många glutenintolleranta gå utan mat bara för att jag skriver att man bör undvika gluten? haha alltså jag vet inte riktigt vart du vil komma och det påståendeet är ju bara löjligt! Tar något i den glutenfria hyllan slut så finns det hur mycket glutenfritt som helst att välja på. Jag menar bara för att smöret tar slut så går inte världen under, köp ett annat fett som ex kokosolja, olivolja, linfröolja så länge istället. Jag vet inte riktigt hur du tolkar det jag skriver men jag har aldrig skrivit att alla glutenintolleranta äter dålig mat. Jag tror heller inte att alla glutenintolleranta äter från ”gluten hyllorna” heller. Att välja ris, rotfrukter eller potatis istället för glutenfri pasta är så mycket bättre och att baka sitt eget bröd är också så mycket bättre än att köpa glutenfritt bröd och jag tror varken potatis, ris, rotfrukter och glutenfria mjöl kommer ta slut. Tar en enstaka produkt slut så herregud köp en annan liknande.

   Att utesluta gluten är inte farligt för det finns inget i gluten som är livsnödvändigt för en människa. Så på vilket vis menar du att jag kan skada unga människor? Kan du förklara för mig exakt vad det är i gluten som är farligt att utesluta? Det finns olika grader av glutenkänslighet och det är inte många som har celaki/allergi men det finns väldigt många som är överkänsliga i olika grader utan att veta om det. Som jag sagt innan så säger jag inte att man behöver utesluta gluten helt om man ej är överkänslig men vi i Sverige överkonsumerar både gluten och mjölk och överkonsumtionen blir ett problem.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar