Annons
Annons


VILKET GLUTENFRITT MJÖL SKA JAG VÄLJA?


Glutenfri scones

Glutenfria Scones tex. tycker jag passar bäst att baka med mandel eller kokosmjöl.

question answer

Hej! Jag funderade bara över vilka mjölsorter som är bäst att baka med? Du förespråkar ju glutenfritt men om man bortser från det, vilka mjölsorter är ur hälsoperspektiv okej att använda? Tänker typ dinkel osv.
Och vad är det som skiljer ett “bra” mjöl från ett sämre? Alltså vad ska man titta efter när man avgör om ett mjöl är bra att använda eller inte?

SVAR: Hej! Det är en bra fråga och jag väljer mjöl utefter hur jag känner att min mage mår av dem. Jag är ex känslig mot mandlar och därav funkar inte mandelmjöl så bra för mig medans det för många andra funkar kalas + att det innehåller massa bra näringsämnen. Så att känna efter vad magen gillar och blanda är toppen. Här kommer en lista på bra glutenfria mjöl att baka med…

Amaramth mjöl

Havremjöl

Rismjöl

Bovetemjöl

Mandelmjöl

Kokosmjöl

Quinoamjöl

Majsmjöl

Kikärtsmjöl

Alla de här mjölsorterna är glutenfria och funkar bra till olika slags bröd/bakverk så blanda och testa dig fram. Har ni fler glutenfria mjölsorter att rekommendera så tipsa gärna om det i kommentarerna nedan? Sedan får ni gärna tipsa om vilket som är ert favoritmjöl och vad ni bakar med det? 🙂

English: Question/Answer in swedish. Tips on gluten-free flour. Use google translate.

Annons
(0)

28 kommentarer till “VILKET GLUTENFRITT MJÖL SKA JAG VÄLJA?”

  1. Vad bra att någon ställde denna fråga, för jag tänkte på den senast idag – vilket mjöl man ska välja. Jag vill också ha ett bättre mjöl hemma att baka med än vad jag har nu.
    Superbra tips! 🙂

  2. Hej Ida! Handlade nyss på ICA Esplanaden vid Humlegården och såg att de börjat sälja kokosnötsglass så var bara tvungen att tipsa dig om detta då jag vet att du älskade o äta det i USA (precis som jag) kram 🙂

  3. Hej Ida!

    Jag undrar om havremjöl säljs i vanliga mataffärer? Jag har sett andra mjölsorter men när jag ville baka ditt frukt- och nöt bröd så letade jag länge efter just det mjölet utan någon framgång :(. Blandade extra mycket av rismjöl och bovetemjöl istället men hade varit kul att få testa med havremjöl också! 🙂

    Kram

  4. Men, frågan var ju inte vilka glutenfria sorter det fanns utan vilka som är bra, alltså kanske grahamsmjöl och dinkelmjöl vara okej också? Eftersom hon ville bortse från glutenfria?

    1. Nej det stämmer och jag anser heller inte att några mjölsorter med gluten är bra så där av bara glutenfria mjölsorter 😉

  5. Hej Ida, utav någon anledning så mår jag illa iprencip varje gång jag tränar, vet du vad det kan bero på ? kram elin

  6. Himla bra inlägg på en himla bra blogg! Hade själv tänkt fråga faktiskt. Själv använde jag hittills endast majsmjöl av den enkla anledningen att jag som fattig student inte riktigt har råd med något annat då andra glutenfria mjölsorter är betydligt dyrare. Rätta mig om jag har fel! Har dock tänkt skrapa ihop några slantar och vidga mina vyer. Kram och tack för att du finns!

    1. Nej majsmjöl och rismjöl är billigast. Sedan så kan du ju göra eget havremjöl genom att mixa havregryn vilket också är billigt 🙂

    1. Haha på dig själv Sanna! Jag anser inte att något mjöl med gluten är bra så där av bara glutenfria alternativ 😉

  7. Hej! Jag känner mig lite efter nu…. Varför vill många äta glutenfritt? Gluten är ju ett protein och protener sv olika slag är ju populära

  8. Tack för en inspirerande blogg! Det jag undrar över är dock om du någon gång reflekterat öve rvarför du har så mycket problem med allergier och din magw? Du förespråkar och äter rent och ändå så verkar du ha mer problem än någon annan? Borde inte det vara ett tecken på att något inte är rätt?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar