Annons
Annons


VILKEN MJÖLKFRI MJÖLK ÄR BÄST?


IMG_0027-0-1024x804

Vill gärna sluta dricka mjölk dels för det smakar inte gott längre och det känns fel att dricka något som kommer från ett annat djur som är till för deras bebisar, men vilken av alla sorter (havre soja mandel kokos osv) är bäst att testa ut nyttighets synpunkt (minst socker i )? Vill kunna ha det både i kaffet men kanske hälla i en skvätt i smoothie eller så.

Annons

SVAR: Hej! Det låter som ett mycket klokt val och det finns ju så mycket bra alternativ att välja på. Jag skulle säga att en variation av alla är det bästa. Jag brukar själv variera mellan havre-, mandel- och kokosmjölk. Alla de finns i osötade varianter vilket är bra.

Sedan kan du göra alla 3 hemma själv hur lätt som helst, vilket egentligen är allra bäst. Här hittar du –> recept på havremjölk.

8 kommentarer till “VILKEN MJÖLKFRI MJÖLK ÄR BÄST?”

  1. Måste bara inflika att kor producerar mjölk även om de inte ska ha/har kalvar 🙂 så det är ju inte negativt att köpa mjölk direkt! Fast kul att variera sig med olika sorters mjölk 🙂

    1. Som Julia säger, kor måste insemineras regelbundet och föda kavlar för att mjölken inte skall sina. Att folk tror att kor ”behöver” mjölkas är bara ett tecken på hur väl mjölkindustrin lyckats förvränga och försköna mjölkproduktionen tyvärr.

  2. Hi Ida! Do you have any tips for giving up unnecessary sugars? Also could you sometimes write something or do a video in English? Love you! xx

  3. Du nämnde ju att du inte tål mandel, vilket jag inte heller gör… men tål du mandelmjölk? Jag har inte vågat testa…

  4. Vet ej om den är sockerfri, men kan verkligen rekommendera Oatlys iKaffe för att ha i kaffet! Så mycket godare än att ha komjölk i kaffet.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar