Annons
Annons


VEGANSKA HAMBURGARE MED VEGANOST OCH POMMES – RECEPT


img_5417-1.jpgimg_5413-1.jpgimg_5420-2.jpgimg_5418-1.jpgimg_5419-1.jpgimg_5416-1.jpgimg_5415-1.jpgimg_5414-1.jpg

Goood morgon vänner! Hoppas ni mår toppen! Själv är jag sjukt hungrig efter att ha skrivit det här inlägget och kollat på bilderna ovan. Alltså den här maträtten är så sjukt god! Jag och min pojkvän äter nästan aldrig middag tillsammans så vi har nu infört en ny rutin att vi varje söndag ska laga mat till varandra. Varannan gång lagar jag och varannan han.

Annons

Förra söndagen så bjöd jag honom på veganska hamburgare med ”vegansk ost”, egengjord ketchup och pommes. Så himla gott var det! Ni måste bara testa! Det var även väldigt lätt att göra. Recepet nedan kanske ser svårt ut men jag lovar det var det inte! Jag lagar aldrig avancerad mat haha. Hoppas ni fick lite veganinspo och säg gärna till vad ni tyckte om ni testar receptet 🙂 Puss, I

VEGANSKA HAMBURGARE MED VEGANOST OCH POMMES

POMMES:
Gör så här: Skär upp önskad mängd potatis i tunna klyftor och lägg på en plåt. Häll lite olja och salt över och in i ugnen på 200 grader i 10-15 min. Ta ut och vänd på dem och in igen i 10-15 min.

INGREDIENSER KETCHUP:
1-2 dl tomatpure
1/2-1 dl äppelcidervinäger
1/2 pressad lime
Salt, peppar, oregano

Gör så här: Mixa ihop allt.

INGREDIENSER VEGANSK ”OST”:
2,5 dl kokad potatis
1 kokad morot
0,75 dl Bjäst (Reklamlänk till Welloteket)
1-2 msk äppelcidervinäger
1/2 pressad lime
salt, peppar

Gör så här: Mixa ihop allt.

INGREDIENSER HAMBURGARE:
1 paket kokta linser
1 paprika
2 dl kokad sötpotatis
1/2 gul lök
Färsk koriander
1/2 pressad citron
Salt, peppar, paprikapulver
1,5-2 dl havregryn

Gör så här: Mixa ihop allt utom havregrynen. När allt är mixat, lägg ner havregrynen och mixa lite till. Blir det för blött så addera mer havregryn. Forma till biffar och stek på låg värme i lite kokosolja.

Servera med hamburgebröd, pitabröd eller romansallad som skal. Toppa burgarna med ketchup, vegansk ost ost, gurka, tomat, avokado, rödlök och sallad. MUMS!

 

19 kommentarer till “VEGANSKA HAMBURGARE MED VEGANOST OCH POMMES – RECEPT”

 1. min blogg handlar om hur en vanlig tonårs tjej, hanterar problem. Med familj, kärlek, ätstörning, fester osv. Det är som min dagbok. Fast i en mer poetisk from. Det skulle vara bra att folk får läsa bloggen och förstå att det är okej att inte alltid vara okej. Och följa samhällets normer. För jag är okej. Så kolla gärna in min blogg. Och sprid den gärna.

  nouw.com/tonårskänslan

 2. Bästa Ida ser så gott ut, mums måste testa. Har en fråga har du någon rekommendation på bra tabletter för hår/hud? Främst för hår. Har tappat massa på sistone. Vet att det kan bero på stress ect men så ledsen? vet du vad man ska äta för kost som kan vara bra?:) Har ni tabletter på welloteket kanske? Stor Kram Ingrid

 3. Hur tänker du kring läsk, godis och chips i samband med träning? Jag äter onyttigt 2 ggr i veckan, tränar 4-5 ggr i veckan. Men jag har ett problem, är otroligt fixerad på vad jag stoppar i mig och får otrolig ångest ifall jag äter något onyttigt utöver dessa två dagar. Ibland till och med när det gäller vanlig mat, om jag äter inom loppet av 3 timmar.

  Hur ser du på detta?
  Kram

 4. Tack för en grym blogg Ida 🙂 jag har en fråga angående ämnesomsättningen… Jag kan i perioder äta mindre, dock aldrig svälta mig. Oftast gör jag det för att jag kanske är stressad eller mår dåligt. Sen kan jag äta mer andra dagar. Jag undrar om detta påverkar ämnesomsättningen på något sätt? Att den blivit lägre pga dessa perioder sv mindre ätande, vill ju liksom inte gå upp massa sen när jag börjar äta lite mer!
  Tacksam för svar <3

  1. Förlåt om jag lägger mig i, jag är inte läkare eller har någon utbildning eller så. MEEEN råkade se din kommentar och känner att jag vill skriva något. Har en del erfarenhet kring det där, hehe. Har själv haft såå mycket rädsla kring allt som har med ämnesomsättning att göra då det florerar så mycket rykten om att den ”heeelt kan avstanna” så allt man äter sen lägger sig som fett osv. Detta är falskt! Har själv ätit otroligt lite i perioder (dock pga ätstörningar och inte stress) och ja, ämnesomsättningen går ner men då ska man äta VÄLDIGT lite. Alltså under svältgränsen (ca 700kcal/dag). Men det är inte så att ämnesomsättningen är död då och aldrig kommer öka igen. Den förändras ju heeela tiden. Det är inget som är helt på eller helt av. Kroppen är inte heller så snabb och drastisk som man (jag?) tror.. bara för att man slarvar med maten i en vecka så ändras inte ämnesomsättningen drastiskt. Då ska det pågå länge och extremt. Det är min uppfattning. Någon får gärna rätta mig om jag har fel. Vet inte riktigt om du fick svar på din fundering men vill bara säga don’t worry, du kommer inte gå upp MASSA när du äter mer för när du äter mer så ökar ju ämnesomsättningen successivt så det blir typ plusminus noll. Äru med? <33

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar