Annons
Annons


VEGANSK PIZZA – RECEPT


IMG_2008.JPGIMG_2006.JPGIMG_2007.JPGIMG_2009.JPGIMG_2010.JPG

Alltså vänner jag blir så hungrig och sugen på den här pizzan nu när jag sitter och skriver receptet. MUMS säger jag bara! Så lätt att göra, mättande och helt vegansk. Kan det bli bättre?

Ingredienser degen:
• 1 sötpotatis
• 2 dl havremjöl
• 2 dl rismjöl
• 4 matskedar olivolja
• 1,5-1,75dl mandelmjölk
• havssalt, curry, gurkmeja

Annons

Topping:
• Tomatpure
• paprika
• körsbärstomater
• Ruccola
• Avokado
• Vegansk sås/ost (Se recept nedan)

Gör så här: Skala och skär sötpotatisen i bitar och ångkoka den (går säkert att koka eller ugnsbaka). Mosa/mixa den sedan till en puré och tillsätt alla andra ingredienser. Ber ut den på en plåt med bakplåtspapper. Min var ca 5mm tjock. Baka den sedan i ugnen på 175grader i 15 min. Ta ut den och lägg på tomatpuré, paprika, tomat och vegansk sås och sätt in den i ugnen igen i ca 10 min eller tills du ser att den är klar. Ta ut den och toppa med ruccola och avokado.

Vegansk sås: Blanda ihop 2 msk tahini, 1/2 pressad citron, 1 tsk agave, örtsalt och 1/2 pressad vitlök.

Läs också:
Glutenfri vegetarisk pizza
• Vegansk linsgryta
• Vegansk linsfalafel

22 kommentarer till “VEGANSK PIZZA – RECEPT”

  1. Ja så galet god är den! Ja absolut! Du kan använda antingen bara havremjöl, majsmjöl, vetemjöl, bovetemjöl. Kramis

 1. Mums vad gott det ser ut! Måste testa detta!

  Har en liten fråga: jag brukar alltid äta yoghurt + hemgjort surdegsbröd som kvällsmål, jag tycker det är gott, smidigt och är oftast honring på kvällen så måste ha något ganska rejält. På helgerna jobbar jag sent och är inte hemma förens 00.00 och då vill jag äta någonting som går fort att fixa iordning. Under några månader har jag känt mig bubblig och uppblåst i magen när jag vaknar och ibland även dålig i magen. Har mina funderingar om att jag kanske är överkänslig mot gluten och/eller laktos så jag har uteslutit det under ca en vecka nu. Är fd. anorektiker och vet att många fått problem med sina magar efter tillfrisknaden, men vet inte om det kan vara det? Min fråga är nu vad du tror att problemet är? Borde jag uppsöka doktor?

  Kramar Lovisa <3

 2. Hej Ida! Måste säga att din blogg och Youtube är fantastiskt inspirerande! Jag har en fråga: jag är en tjej som älskar kanel, jag undrar om kanel är nyttigt och bra? Är det bra att använda det som smaksättning?
  Tacksam för svar!
  Kram Ebba

 3. Åh vad gott det ser ut! 😀
  Jag har en fråga! De är så att jag har fått magkatarr och måste äta snäll mat emot magen och undrar vad det finns för hälsosam mat som är snällare emot magen! Kram

  Älskar din blogg och din youtube kanal!

  // Patricia

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar