Annons
Annons


VARFÖR SKA MAN UTESLUTA MJÖLK OCH GLUTEN?


LÅTER VERKLIGEN GOTT!
Jag gillar verkligen din blogg, du ger så mycket härlig inspiration!! Jag har också slutat med gluten och mjölkprodukter då jag hela mitt liv (är 22) haft problem med acne som aldrig vill ge med sig, har testat alla möjliga behandlingar och lagt väldigt mkt pengar.

Annons

Jag höll upp med gluten och mjölkprodukter för att se om det gav resultat och det har delvis gjort det.. Jag har alltid haft putmage/balongmage trotts att jag är smal.. tänkte att dessa saker hört ihop men har inte riktigt blivit av med det heller. Hur som hellst så börjar jag känna mig mer och mer sugen på keso, yoghurt kasella nu efter att ha tagit bort allt sånt i ca 4 månader.. motivers mig till att fortsätta äta såhär trotts att jag inte fick riktigt de resultaten jag hoppats på.. men mår väldigt bra av det oandra sidan 🙂

Lite otydligt vad jag vill ha fram kanske men vad är dina primära anledningar till kosthållningen mer än att det är cleant och bra för kroppen? eller är det kanske just det? 🙂

tack för grym sida! kramar / Julia

SVAR: Hej och tack fina du för din kommentar! 🙂 <3

Härligt att du kör på en gluten- och mjölkfri kost, det kommer göra dig så mycket gott! Jag är varken allergisk mot gluten eller mot mjölk utan endast vetemjöl och laktos, men jag väljer ändå att äta en helt gluten och nästan helt komjölksfri kost. Det gör jag för att jag vet vad de här produkterna kan göra med kroppen och för jag vet hur mycket bättre jag mår av att utesluta dem.

Att utesluta mjölkprodukter var till en början galet svårt då jag fullkommligt älskar yohurt, fil, ost, kvarg, keso, creme fraisch mm. Det var min största skräck att sluta med det dem, men jag ångrar inte en sekund mitt val. Jag försöker undvika komjölk helt (undantag parmensan eller annan laktosfri/låglaktosost någon gång i månaden) men äter getost och fårost ibland då det är enklare för kroppen att bryta ner.

Jag utesluter mjölk och gluten för att… jag blir piggare, bli av med min svullna mage, få en bättre fungerande mage, undvika att skada mina tarmar, få ett bättre näringsupptag, undvika sjukdomar, minska chansen för bla. cancer, candida, benskörhet, läckande tarm, reumatism, hudproblem, astma, ms mm.

Anledningar till varför man ska utesluta gluten och mjölk är väldigt MÅNGA och man bör läsa på lite själv för att skaffa sig förstålese och motivation till varför man ska utesluta de här livsmedlen. Jag skulle rekommendera att läsa boken ”Gluten och Mjölk – Källan till moderna skjukdomar!”. Sedan kan man också gå in och läsa på Zarahs sida där det finns oändligt många bra inlägg och förklaringar på varför man inte ska äta mjölk och gluten och hur de påverkar våra kroppar.

5 kommentarer till “VARFÖR SKA MAN UTESLUTA MJÖLK OCH GLUTEN?”

 1. Tack Ida för ett jätte bra svar, väldigt intressant att det finns så många bra anledningar att inte äta det, så känner verkligen mig motiverad att fortsätta!
  Ha en fin helg! kram/ Julia

  1. ja det finns så många anledningar och rekommenderar dig verkligen att läsa mer om allt 🙂 Ha en fin helg! Kram

 2. Jag har också funderingar på att börja med detta så jag ska verkligen läsa boken! I somras när jag fick upp ögonen för det här lite mer så bestämde jag mig för att starta DagensSallad.nu där jag delar med mig av alla möjliga sallader daligen, just för jag saknade en bred plattform med snabbtillgänglig information om mattips. Jag hoppas det kan inspirera några precis som du, Ida, gör dagligen! 🙂

 3. är 13 år och har väldigt stora höfter (med väldigt stora höfter menar jag gigantiska) men jag är smal. Hur ska jag bli av med det?

 4. Hej! Jag är en tjej på 19 år som vill få större arm/axel/ryggmuskler. Som det ser ut nu så jobbar jag som brevbärare 5 dar i veckan = cykla med 60-80 kg post på cykeln samt springa upp och ner i runt 100-140 trapphus per dag, dvs ganska ansrängande för benen och bra konditionträning haha 🙂 Jag rider även 2-3 ggr i veckan. För att få mer muskler på överkroppen tränar jag överkroppen på gym 3 dagar i veckan, ca 1 h per gång, med ca 12 x 4 repetitioner per övning och så tungt jag orkar. Då jobbet är ganska tungt orkar jag inte just nu träna ben efter jobbet, men överkroppen är jag inte trött i så det funkar 🙂

  Lite luddigt kanske, men min fråga är; vad tror du om det upplägget? Hur är det ultimata sättet att träna för att öka i muskelmassa i armar/axlar/rygg? Dvs hur många gånger i veckan, antal reps och set osv.

  Tacksam för svar, och tack för en jättebra blogg! 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar