Annons
Annons


VARFÖR SKA JAG GÅ TILL EN NAPRAPAT?


vasastan-naprapat-ostermalmnaprapat-ostermlam-vasastan

God morgon vänner! Känner mig som en ny människa i kroppen efter att ha varit hos bästa naprapat Kjersti förra veckan. Det har varit mitt nyårslöfte att gå till henne ca 1 gång i månaden minst då jag vet att jag mår sååå mycket bättre. Många som  jag känner är rädda för att gå till en naprapat för de är rädda för när det knäcker. Jag kan inte förstå det. Jag började gå hos naprapat regelbundet under min danskarriär då jag ofta hade skador. Nu kommer mer krämporna från för många timmar framför datorn eller långa flygresor. Går alltid direkt till Kjersti efter en lång flygresa då man suttit i konstiga positioner i full aircon. Haha.

Annons

Men till er som är rädda för att besöka en naprapat eller inte vet om det är rätt för er så ställde jag lite frågor jag fått det senaste till Kjersti så ett proffs istället kan svara, ni ser dem nedan. Frågade även om ni kunde få lite rabatt och det kan ni. Säg bara att ni läste min blogg så får ni 15% rabatt till 15 november. Boka och läs mer HÄR.

(Jag får inte betalt för detta inlägg och betalar själv för behandlingarna när jag går hos Kjersti men ville göra detta inlägg för många frågar om det. Men nu vet ni alla fall allt om bakgrunden till inlägget :))

Vad gör en naprapat?
Som naprapat jobbar jag med att återskapa funktion och minska smärta och besvär i muskler och leder genom att påverka strukturer i och omkring ryggraden och andra leder i kroppen. En behandling består först ut av en undersökning för att komma fram till vad orsaken till dina besvär kan bero på. Jag bedömer vad för behandling som är lämpligt för dig, och om du ska behandlas av mig eller kanske behöver hjälp från annan vårdgivare. Sedan används olika tekniker som massage, ledmanipulation, mobilisering, stretching och evt. träningsvägledning för att åtgärda dina besvär.

Vad kan jag söka för?
Du kan i princip söka för allt från t. ex ryggont, stelhet i nacken, smärta i axeln, huvudvärk och ryggskott till fotledsstukning, muskelbristningar och ”känslan av att något är snett”.  Till mig kan du även komma i förebyggande syfte för minska risken för att smärta och stelhet i kroppen uppstår.

Vad är det som knakar? Måste det knaka?
Det som knakar när jag trycker till lederna i t. ex ryggen är egentligen bara vakuum i leden som släpper. Knak-ljudet är i princip samma som när du t. ex sätter dig ner på huk och det kan knäppa till tillfälligt i knäna. Det jag är ute efter vid ledmanipulation är inte själva knak-ljudet i sig utan en snabb rörelse i leden för att påverka nervsystemet och omkringliggande strukturer. Det blir lite som att starta om datorn om den har hängt upp sig. Det kan kännas lite obehagligt när jag trycker till, men som oftast känns det väldigt skönt och avslappnat efteråt. Om du inte vill att jag jobbar med ledmanipulation så gör jag självklart inte det. Jag jobbar alltid mycket med massage och i samband med t.ex mobiliseringstekniker(mjuka töjningar) kan det ge lika bra behandlingsresultat.

Hur många gånger behöver jag gå?
Det varierar väldigt och beror på vad du söker för. En tumregel brukar vara att du efter 3-5 gånger borde uppleva skillnad i kroppen och att du har blivit bättre. Vissa blir bra på 1-2 gånger medan andra behöver fler behandlingar och några kanske behöver komma regelbundet t.ex ungefär en gång i månaden. Ju längre du har haft besvär ju längre tid kan det ta. Att ställa om kroppen till att få en optimal funktion och vara smärtfri kan vara en process och någonting som kanske behöver göras flera gånger i livet. Jag tycker i alla fall det är en bra investering i hälsan att ta hand om kroppen med naprapatbehandling.

9 kommentarer | Translate


Annons
Laddar