Annons
Annons


VARFÖR GÅR JAG UPP I VIKT? EFFEKTIVASTE TRÄNINGSFORMEN? HUR HÅLLER JAG MIG FRISK?


Svar på kommentarer…

hej ida! jag undrar varför jag alltid går upp i vikt och känner mig så tung i kroppen så fort jag börjar träna. jag äter bra, inte för mycket och inte för lite, varvar kondition och styrke, vilar en-tre dagar i veckan, ändå går jag alltid upp i vikt.

Annons

nu har jag slutat väga mig och tränar bara för att må bra, men är bara så sjukt nyfiken på varför det blir så. tror inte att det är muskler heller eftersom att det kan inte gå så snabbt att gå upp flera två kilo i muskler? tack för svar och för en bra blogg!

SVAR: Hej! Man dricker oftast mer när man tränar mycket och det kan vara så att din kropp samlar på sig vätska och det väger endel.

Kokar du alla bär nu med tanke på hepatit A smittan?

SVAR: Nope. Äter bara blåbär och vad jag har hört så är det bara hallon som var i fara?

Hej! Jag har nu tränat aktivt i 7-8 månader och gått från att väga 72 kg till runt 60. Nu när jag är bekväm med min storlek är mitt nya mål att tighta till kroppen och bli riktigt ”synligt” vältränad. Jag vill helt enkelt ”deffa” lite och få stora fina muskler 😀 Min fråga till dig är hur du tycker att jag bör lägga upp min träning. Som det ser ut nu lägger jag ofta upp mina pass med ca 45 min kondition och avslutar med runt 30 min syrketräning (helt blandad). Tycker du att jag borde styrketräna under längre perioder – och tror du att resultatet kommer bli bättre ifall jag delar upp träningen så att jag kör ben en dag, armar en dag osv istället för att blanda så att det blir typ 10 min på varje ”kroppdel”? Hoppas det inte blev för rörigt haha. Vill också passa på att tacka för en sån otroligt inspirerande blogg, den har verkligen hjälpt mig på vägen till ett hälsosamt liv – strong is the new skinny!

SVAR: Hej och tack för din kommentar 🙂 Du beskriver att du vill få stora synliga muskler men i resten av beskrivningen så känns det som att det är definierade muskler du är ute efter? Kolla in mitt inlägg om styrketräning och repsantal så kan du se vad som stämmer in mot dina mål. Jag skulle absolut satsa på att dela upp kroppen och satsa på att köra slut på 1-3 grupper/pass.  Lycka till! Kram Ida

Hej Ida och tack för en fantastiskt intressant och motiverande blogg! Jag tycker precis som alla andra här om att träna och fokusera på min hälsa, men ibland blir jag precis som alla andra sjuk. Problemet är att när jag drabbas av en förkylning slår den till med full kraft och håller mig borta ifrån gymmet i flera veckor, det tar otroligt lång tid för mig att bli frisk. Jag håller självklart på med de vanliga knepen, mycket vila, dricka mycket vatten, osv, men tänkte höra om du har något ytterligare tips på hur jag ska kunna bli frisk fortare? Exempelvis bra mat, husmorstips, speciella produkter från Apoteket eller vad som! Jag skulle bli väldigt tacksam för dina råd! Med vänliga hälsningar, Olivia

SVAR: Hej Olivia! ja det där med förkylning är aldrig roligt att åka på. För att förebygga så brukar jag försöka äta färsk vitlök i maten och sedan tar jag tillskott som Omega 3, D-vitamin, Aloevera, Magnesium och mineraler. När du väl blivit sjuk är bästa precis som du säger, vila, sömn, vatten och att du äter ordentligt.

 

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar