Annons
Annons


VARFÖR ÄR JAG ALDRIG BRUN?


Svar på kommentar…

Det hör väl egentligen inte hit men… Vad kommer det sig att du alltid är så vit i hyn?

SVAR: Haha det här är en väldigt rolig fråga och har fått den förr så därför svarar jag på den i ett inlägg.

Annons

Man skulle kunna tro att jag har en sådan hudtyp som inte kan få färg, men så är inte fallet. Min mamma och pappa blir svarta i solen. Jag blir inte svart men jag kan faktiskt bli ganska brun för att vara blond. Senaste gången jag kommer ihåg att jag var riktigt brun var en sommar när jag var 13 eller 14 år. Då låg jag och pressade.

2010 hade jag lite färg, men ändå inte mycket…

Problemet är bara att jag inte prioriterar att sola. Har sedan jag var 14 år sommarjobbat varenda sommar och inte haft tid/möjlighet att ligga och slappa i solen. Just nu till exempel så väljer jag att sitta och skriva detta inlägg och svara på kostrådgivning istället för att gå upp på takterassen på hotellet och lägga mig och slappa.

Förra sommaren var första sommaren ever som jag hade en riktig semester och då hade jag 2 veckor och då regnade det 😀 Typiskt!

Att lägga mig i ett solarium kommer inte på frågan och ska jag vara ute i solen så smörjer jag alltid in mig med solskyddsfaktor.

När jag var på Malta en weekend smörjde jag mig med solskyddsfaktor 30 och trots 2 hela dagar i solen så fick jag inte en gnutta färg. Bra solskyddsfaktor 😀

Jag är helt enkelt för rastlös för att ligga och pressa i solen men ska verkligen försöka få lite färg nu under min LA resa då en stor fotografering väntar i slutet av sommaren och då kan det ju vara fint om jag inte är genomskilnig 😀

Så i slutet av resan kommer jag förhoppningsvis visa en brun Ida :S Dags att traska upp mot takterassen och poolen nu kände jag! haha.

9 kommentarer till “VARFÖR ÄR JAG ALDRIG BRUN?”

  1. Jag blir så trött på all brun hets, jag tycker faktiskt du är supersnygg i din färg! Jag tror att det bruna idealet kommer att försvinna mer o mer, det ser faktiskt bättre ut m lite blek hy än för brun! Sen har du så jäkla fit o snygg kropp o då tycker iaf jag att man kan vara blek o snygg ändå! 😉

  2. Heja dig! Tycker att alla hudfärger är fina och försöker själv motstå ”brun&fräsch” och ”man ser mycket piggare ut när man fått lite färg”-hetsen. Men det är en vana och jag känner att jag slösar bort solen om jag inte solar en fin dag. Trots att jag stått och opererat bort maligna melanom på patienter den här våren. Sjukt egentligen. Kram på dig!

    1. Brunhetsen är fruktansvärd, man blir inte snyggare eller fräschare av att få rynkor långt i för tid, pigmentförändringar/fläckar och absolut inte hudcancer! Man ser snarare pigg och fräsch ut om man har sin naturliga färg utan att pressa och steka!

  3. Tycker det är lite tråkigt att du ändå har en slags strävan efter att vara brun som om det vore det enda snygga. Vissa passar bättre med lite brunbrända ben men jag tycker många, många, många passar bättre med sin naturliga ljusa färg! Speciellt blondiner, blir nästan äcklad av vissa av mina kompisar som ligger ute i solen med endast sololja från klockan 9-18 varenda soliga dag.. Det är inte fräscht någonstans! Cancer och däribland hudcancer är en otroligt vanligt förekommande sjukdom och något som verkligen har ökat nu i modern tid, sorgligt och hemskt! Var på semester i Puerto Rico, är som du och blir också ganska brun men sällan röd, men pga dåligt vattenfast solskydd brände jag mig till tredje graden, med brännblåsor och nu pigmentförändringar som följd… Har aldrig varit mer noga med solskydd! Och du passar superbra i din naturliga ljusa färg! 🙂

  4. Håller med! Tycker du är fin som du är och alla andra av oss blekfisar också. Jag har alltid kört med hög solskyddsfaktor vilket jag är glad för idag när jag är 26 och ser hur vissa av mina kompisar ser ut… många är rynkiga redan nu och har en slags torr patina på sin hud. Inte alls fint 🙁
    Jag kan absolut förstå suget efter att sola och vara brun, för det har jag också men jag försöker ändå stå emot det. När hösten kommer och man ser alla pigmentsförändringar och födelsemärken som uppstår efter solen känns det inte så kul. Hellre brun utan sol i så fall om man vill ha lite färg.
    Önskar att man kunde starta en rörelse och sluta hetsa varandra att sola för det är inte hälsosamt med för mycket sol. Visst behöver vi sol för att bilda D-vitamin men då räcker 20 minuter.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar