Annons
Annons


VÄGEN TILL EN BÄTTRE HÄLSA


Jag har tidigare skrivit ett inlägg om PH-värde och hur det kan påverka våra kroppar negativt om vi har för lågt PH-värde i kroppen. Det blev ganska heta diskussioner om det inlägget precis som när jag första gången skrev att mjölk inte är bra för kroppen. Några av er säger att jag inte kan skriva om det här eftersom det inte är vetenskapligt bevisat, men vad säger det egentligen? Bara för att det inte ännu är vetenskapligt bevisat så behöver det ju inte betyda att det inte fungerar!

Jag forskar inte men jag har under många år varit hos doktorn för att få hjälp med att få ordning på min mage och välmående. Förutom en krånglig mage har jag känt att jag

Annons

varje eftermiddag blivit galet trött och hamnat i en dimma, jag har haft väldiga problem med allergier (pollen & pälsdjur) och astma, jag har haft väldigt svårt att koncentrera mig och svårt för att somna på kvällen. Allt det här har jag sagt till läkaren så många gånger och fått alla möjliga konstiga medeciner som absolut inte hjälp över huvud taget utan många gånger faktiskt gjort saken värre. Läkarna är experter på att dela ut piller för biverkningar istället för att undersöka och leta upp orsaken till alla biverkningar. Jag har inte ens fått göra ett gluten- eller mjölkallergitest, men hade jag gjort det hade det säkert visat negativt eftersom enligt blodproverna så har bara 1-2% av befolkningen glutenallergi. Det de glömmer är de andra 98% som har någon grad av glutenintollerans som inte visas på läkarnas svart/vita test. Kanske det är en kombination av tidsbrist och att de får provision på att skriva ut piller?

Jag är en person som gärna testar nya saker och har därför testat många alternativa behandlingar som hjälpt mig så mycket mer än alla dessa onödiga besök och piller från doktorn. De här behandlingsformerna är inte accepterade av läkarvården i Sverige (i Tyskland är flera av dessa former accepterade inom läkarvården).

Att ändra om min kost, gå på regelbundna behandlingar (alternativa sådana) och utesluta sådant jag är överkänslig mot i kombination med en mer basisk kost och tillskott av kalk mm. så har jag blivit av med så mycket besvär och det blir bättre för varje vecka.

Det här var min väg till en friskare hälsa. Den är inte vetenskapligt bevisad men det skiter jag fullständigt i för den har gjort mig frisk. Kosten och behandlingarna har gjort sitt + en stark tro på att det jag gör är rätt och fungerar. Så mycket sitter i hjärnan så glöm inte bort att tro.

Med det sagt så menar jag inte att man ska utesluta besök hos läkaren eller inte tro på vetenskapliga bevis utan bara att man inte ska stänga dörrar för andra behandlingsformer som inte är vetenskapligt bevisade. Hjälper inte läkarbesöken så våga testa andra vägar.

Här är en video från Nyhetsmorgon där de pratar om kroppens PH-värde. Och JA jag vet att Sara äger ett företag som säljer produkter för sura kroppar så skippa den kommentaren, det mest intressanta är att lyssna på kvinnan som faktiskt blivit hjälpt.

[youtube id=”0ivlM0fIW7k”]

11 kommentarer | Translate


Annons
Laddar