Annons
Annons


VAD SKA JAG TRÄNA?


Hej Ida!
Jag har ett jobbigt problem som verkligen tynger mig. Det känns lite som att det inte borde vara ett problem alls men det är riktigt jobbigt för mig och jag vet inte var jag ska vända mig.
Jag håller nämligen på med en sport, slalom.

Annons

Jag har växt upp på skidor med en skidåkare familj varje år på vintern, och med egen skidstugan i svenska fjällen sedan ett tag tillbaka. Jag har aldrig hållet på med någon annan sport än denna, jag är egentligen ingen ”sporttjej” men detta har alltid fått mig att känna mig som en.
Jag har tränat i en skidklubb i princip hems mitt liv. Jag åker på lite träningsläger då och då och tävlar lite. Tränar på vintrarna hemma i en skidbacke 1-2 ggr i veckan, alltså ingen elitsatsning, samtidigt som jag vill bli riktigt bra.
Problemet är bara det att nu har jag bara en säsong kvar, sedan slutar min träning för alltid i klubben osv, jag st helt enkelt blivit för gammal. Så antingen är det skidgymnasium och elitsatsning som gäller (vilket ute är aktuellt för mig, jag är inte på den nivån) eller så lägger man av helt.
Detta gör att jag känner mig fruktansvärt lost. Slalomen och träningen där har alltid gett mig en enorm trygghet, stabilitet och rutin i livet och liksom fått mig att känna mig som en aktiv tonåring, för jag har liksom inte haft så många andra fritidsintressen. Men nu när jag snart måste sluta med detta får jag en sådan ENORM ångest och slags press på mig själv.
Vad ska jag göra när slalomenträningen är borta?
Då har jag inget fritidsintresse kvar?
Vad ska då böi min trygga stolpe i livet?
Jag ver verkligen inte vad jag ville få ut av detta, men någon slags hjälp.
Jag är lost och vet inte alls vad för typ av fritidsaktivitet eller sport som jag ska hålla på med. För skidåkningen har alltid gett mig en trygghet, att fly från vardagen, och snart är den helt borta.
Ska jag börja gymma eller hitta någon annan sport? I min ålderkänns det som att alla redan  hållt på i evigheter. Jag är helt lost och orol

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar. Vad tråkigt att du inte kan fortsätta med din sport. Finns det verkligen inga träningar för dig som inte är på elitnivå?

Om inte så tycker jag att du ska se detta som något positivt istället. Nu har du chans att testa på nya saker och hitta någon ny sport/aktivitet som du kanske fastnar för. Du skriver inte hur gammal du är men vad jag uppfattar det som går du i 9:an och ska börja gymnasiet? I så fall vill jag bara säga LUGN! Herregud du är inte för gammal för att börja med något, det är bara att välja och vraka. Den enda som bestämmer om du är för gammal är du själv.

Jag började dansa balett, jazz och modern när jag var 20 år vilket i dansvärlden är väldigt sent, men vill man så går det. jag började även med en ny träningsform Pole Dance när jag var 25 och kommer säkerligen börja med nya sporter/träningsformer så länge jag lever 🙂 Bara roligt att få testa på nya saker.

Gymträning kan absolut vara ett alternativ och väldigt bra att hålla på med som ett komplemet till vilken sport som helst. Mitt råd är att testa på massa olika sporter/träningsformer och se vad du fastnar för. Nu i början av terminen brukar det finnas massa ”provapå” klasser man kan ta så kolla upp vad som finns i din stad och gå och testa 🙂

Lycka till och oroa dig inte! Kram Ida

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar