Annons
Annons


VAD GÖR EN NAPRAPAT OCH VARFÖR SKA MAN BESÖKA EN?


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej mina finisar! Jag berättade ju att jag var hos min naprapat i lördags och har fått lite frågor om

Annons

varför man ska gå till en naprapat? Vad är det för skillnad på kiropraktor och naprapat och varför just jag besöker en? Är det bra om man tränar mycket?

Jag har besökt både naprapater och kiropraktorer ganska många gånger i mitt liv och speciellt under min danskarriär då man var så otroligt beroende av kroppen och att den skulle fungera till max. En kiropraktor behandlar typ bara skelettet  dvs knäcker medan en naprapat både knäcker och behandlar muskulärt med massage. Jag föredrar naprapat då jag behöver mycket massage för att spänningar ska släppa. Jag tror att de allra flest av oss skulle må bättre av att gå på behandling regelbundet. Man drar på sig spänningar och skevheter om man tränar mycket men man gör det även om man sitter framför ett skrivbord och dator hela dagen. Jag kan säga att det nog är alla timmar framför datorn som orsakar de största smärtorna hos mig dvs. stel nacke/bröstrygg + stelt bröst. Optimalt tycker jag är att gå till en naprapat varje eller varannan vecka tills man tagit bort alla spänningar och sedan underhålla det med att gå 1 gång i månaden eller 1 gång varannan månad.

Mitt problem hittills i Stockholm är att jag inte hittat någon naprapat jag känt passat mig. Jag känner med en gång om naprapaten har den kunskap och framförallt engagemanget för att hjälpa mig från grunden med mina problem och inte bara gå efter en mall som de lärt sig på skolan. Nu har jag hittat min naprapat som jag verkligen litar 100% på och det är Kjersti. Hon är så engagerad och brinner för sitt jobb och det märks. Så bor man i Stockholm kan jag varmt rekommendera att besöka henne. Ni hittar mer info om henne HÄR.’

//English: Use google translate for this one.

4 kommentarer | Translate


Annons




Laddar