Annons
Annons


TIPS OM IBS


question-answer

Hej finaste Ida! Jag är så tacksam över din blogg då du är så himla duktig på det du gör , älskar dina tips och videor. Jag har börjat handlat mycket från holistic tack vare dig och chlorellan är min bästa kompis typ ? Jag har en fråga som jag hopps du kan hjälpa mig med. Jag lider av IBS (irriterad tarm) och har höra att det skall finnas någon typ av droppar/tabletter som kan neutralisera tarmfloran. Vet du om holistic har något sånt eller har du något att rekommendera? Kram

SVAR: Hej Wickan och tack snälla fina du för dina ord, det värmer verkligen! <3
Ja men eller hur, chlorellan är helt magisk! Gjorde ett uppehåll för ett tag sedan på någon vecka och jag saknade den så! Den gör underverk med mig 🙂 Menar du att du har lågt PH? Här kommer min bästa kur för en bra mage och för att balansera upp en försurad kropp…

Börja dagen med varmt vatten och 1/2 pressad citron och ha gärna citron i vatten och på maten. Kan också vara bra att köpa en vattenrenare så det neutraliserar vattnet då det ofta kan vara surt och fyllt med konstigheter. Försök också att äta en så basisk kost som möjligt med mycket frukt och grönt och mindre av sura saker som läsk, kött, kaffe mm. Ta tillskott av Chlorella, MSM, Lactovitalis, Glutamin och Aloe Vera och har du problem med matsmältningen och blir svullen efter måltid så testa ta 2 Cellenzym innan måltid och se om det blir bättre. De här tillskotten har verkligen hjälpt mig men ta det lungt med dosen på både Chlorella och MSM i början då man kan få utrensningssymtom som huvudvärk, magont, finnar, illamående mm men det är inget farligt, bara obehagligt.

Annons

Sedan självklart det här med en kost som du mår bra av och att du undviker äta sådant som du är överkänslig mot. Det många ofta kan få ont i magen av är för mycket nötter och råa grönsaker, gluten, mjölk, ägg, lök, vitlök så håll extra koll och notera hur du känner dig efter att du ätit dessa livsmedel. Kan du se ett mönster så testa utesluta den produkten i någon månad och se om det blir bättre. Hoppas du fått lite hjälp. Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

6 kommentarer till “TIPS OM IBS”

  1. Ville bara säga att jag har IBS och fick droppar utskrivna av läkare, Iberogast. Det hjälper mig! Tror de finns receptfria också 🙂

  2. Bichon Frisé är en fantastisk hundras som är allergi vänlig och inte gäller. Jag kan rekommendera dem varmt min pappa och styvmor har två stycken små sötnosar!

    1. Åh ja Bichon är så söta! Min mormor hade en sådan när jag var liten och den gick faktiskt bra 🙂 Tack för tipset. Kramis

  3. Kan du förklara lite mer om det där med att undvika sur mat men pressa citron i vatten/över mat? Jag trodde citron var surt? Har också hört att basisk mat ska vara bra men älskar citron och like (och vin) vilket gör det lite svårt..

    1. Hej Cissi! Citron smakar surt men är typ det mest basiska som finns haha så kör på med citron. Jag pressar det på allt där emot är vin riktigt surt för kroppen.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar