Annons
Annons


NYTTIGA CHOKLADBOLLAR (NÖTFRIA) – RECEPT


nyttiga-chokladbollarraw-food-bollraw-boll-receptraw-chokladbollDe här nyttiga chokladbollarna utan nötter har blivit kända även fast jag inte bloggat om dem än. Haha. Alla som har smakat dem har älskat dem och ryktet om dem har spridit sig så att jag har fått skicka ut receptet.

Annons

Haha. Så gillar ni chokladbollar måste ni testa dessa! Så lätta att göra och magiskt goda och passar även till nötallergiker.

//English: Here is a recipe on the best healthy chocolate balls ever! They are free from gluten, dairy and nuts and so simple to do! You just have to try them!

Nyttiga chokladbollar // Healthy chocolate balls

2,5 dl glutenfria havregryn // 2,5 dl gluten-free oats

0,75 dl kokosolja // 0,75 dl coconut oil

8-10 dadlar // 8-10 dates

1,5 msk kakao // 1,5 tbsp cacao

en nypa havssalt // a pinch of sea salt

2 msk kaffe // 2 tbsp coffee

Kokosflingor att rulla i // Coconut flakes to roll in

Gör så här: Mixa allt i en matberedare. Rulla bollar i kokos (kan behövas ställas in i kylen 10 min innan rullning). Ställ in i kylen i 30 min innan servering.

Proceed like follow: Mix everything in a food processor. Do balls and roll them in shredded coconut. Put in the fridge 30 min before serving.

mikz

45 kommentarer till “NYTTIGA CHOKLADBOLLAR (NÖTFRIA) – RECEPT”

  1. Men skojar du! De ser helt fantastiska ut. Tror du det går bra att köra med mixer? Har inte tillgång till matberedare här i England 🙁 Kramis!

    1. Ja de är helt amazing! Om du har en stark mixer så kommer det nog funka. Kanske inte blir lika fint malda men de blir säkert lika goda 🙂 Kramis

  2. Hej. Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om hur man ska tänka angående kaloriräkning beroende på om man vill gå upp, ner eller stanna på samma vikt? Och hur mycket man bör äta ”normalt”?

  3. Hej! Såg ditt inlägg på Mikz, men det går ju inte att kommentera där så skriver här 😉
    Såg att du kollade på att ev köpa en pomeranian. Otroligt söt ras! Men du gör rätt i att vänta om du känner att du reagerar! Bäst för dig och för hunden! Men vill bara tipsa om en annan ras som är ”allergivänlig”, shih-tzu. Min sambo är väldigt allergisk, men han tål denna rasen. Det är en liten hund med lugnt och bra lynne. Denna hund fäller inget heller, så den får istället klippas.
    Ett litet tips bara som är värt att kolla på 🙂

    1. Ja så himla söt ras och man vill ju bara ha 🙂 Tack för tipset ska kolla upp den rasen också väldigt söta 🙂 Livet blir så mysigt med hund

  4. Åh ser underbart goda ut!! Ska man ta ut kärnorna från dadlarna innan man lägger in dom i matberedaren? Eller går det att köra dom som dom är?

  5. Tänk på att det finns vissa allergiker som reagerar starkt även på kokosnötsoljan och kokosflingorna (även om många av oss kan äta kokos). Kan vara bra att veta innan man serverar dem till någon med löftet att de är ok för nötallergiker.

    Annars, jättekul att äntligen hitta ett sådant här recept som inte innehåller de nötterna jag reagerar på, jag har letat efter det!

  6. Hej- passar mig perfekt som gärna vill ha något gott till kaffet:) men jag undrar om det blir lika nyttigt med dadelsirap? Borde bli när jag tänker efter – fast det blir inte så fiberrikt kanske. Din blogg är amazing!!! Kollar in dig på Mikz också:) kan inte låta bli haha:)

  7. Har precis gjort dessa.. SUPER GODA! 😀 Mycket godare än vanliga chokladbollar. Högsta poäng även från min treåring. 🙂

  8. Brukar aldrig kommentera på bloggar men gjorde chokladbollarna idag och herregud vad gott! Har provar nyttiga recept tidigare men aldrig tyckt att de varit lika goda som ”riktiga” chokladbollar, förrän nu! Supergoda!

    1. Jag testade dom också idag. Kan knappt fatta hur goda dom blev! Precis lika goda som ”vanliga” om inte godare! Perfekt när sötsuget sätter igång eller lätt att ta med efter träningen för att få upp energin 😀

  9. Vill bara säga att dessa chokladbollar var de godaste jag smakat bättre än ”vanliga”, mina blev uppätna på två dagar haha ville bara äta mer och mer ☺️

  10. […] De ser ut som chokladbollar och de smakar som chokladbollar (med lite mer koksosmak) – MEN, de är helt fria från mjölkprodukter, socker, gluten men också nötter och ägg (- som chokladbollar brukar vara). Allergivänliga med andra ord men fortfarande magiskt goda och krämiga i konsistensen. Jag har tappat räkningen på hur många satser jag redan har rullat. Receptet har jag knyckt från Ida Warg. […]

  11. Åh verkar supergott! Undrar om man ska ha färska eller torkade dadlar? Tacksam för svar då jag är supersugen på att göra dessa chokladbollarna 🙂

  12. Hej Ida!
    Chokladbollarna låter supersmarriga och jag tänkte bjuda på dem på förskolan där jag jobbar. Då behöver jag beräkna mängden så hur många rawfoodbollar blir det? Tack på förhand!

  13. Bra recept! Mycket snabb att laga mat!!
    Chokladbollar ser mycket festlig 🙂 Jag kommer definitivt göra detta recept till jul 😉
    Stora bilder, Tack!!!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons




Laddar