Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTARER DEL 4


Hej!

Vill första tacka för en underbart bra blogg :)

Jag pluggar själv till dansare och jag undrar hur man på bästa sätt ska få höga ben? Jag är relativt vig och kan gå ner i spagat och sådär, men jag behöver tips på hur man ska göra för att få upp benen, tex i developéer och liknande. Är det viktigast att bygga upp muskler eller är det stretcha järnet som gäller? Någon speciell muskel man ska stretcha extra mycket?

Annons

MVH Madeleine

SVAR: Hej och tack för din kommentar 🙂 Det krävs både flexibilitet och styrka. Att träna på att lyfta benen och sedan hålla kvar i 10 sek så högt man kan är ett bra tips. man kan även göra det liggandes. Det är teknik teknik teknik så lyft på 🙂

Lycka till! Kram Ida

Heej, måste börja med att säga att du har en superduper bra blogg, som e såå inspirerande! :D

Jag läst en komentar här ovan om du kunde lägga ut dina favoritrecept m.m och jag tycker också det skulle vara skoj! Jag själv har ingen fantasi då det kommer till mat så jag lagar nästan samma varje dag. Och så undrar jag om du kunde skriva ett träningsprogram som man kunde göra på gym själv om man inte far på ett draget pass.

KRAMAR! :)

SVAR: Hej och tack så mycket 🙂 Mina favoritrecept hittar du i FRÅGESTUND DEL 1. Jag kommer ej ge ut träningspass. Vill man ha ett egetdesignat träningspass eller kostschema får man boka PT med mig på [email protected] Kram Ida

Jag skulle veta lite saker, lite för att det är kul att veta och lite för att jag behöver lite hjälp också :)

1. Gillar du Beyoncé? Har du nån speciell åsikt om henne? :D och nån favvolåt?
2. Vad för mat gillar du INTE som du önskar att du gillade?
3. Känner du att du måste leva med en pojkvän som har samma tränings- och kostsyn som du, eller var det mest en slump att du och Alexander träffades? Jag menar, ni verkar ju båda brinna för samma sak! :)
4. Upplever du i Stockholm att det är mycket konkurrens inom dansvärlden? Till exempel när man ska giga med artister och på shower/turnéer osv? Hålls det mycket auditions för sånt och VAR får man reda på sånt?
5. Vad gjorde/tänkte du på för att puscha dig själv när det var som jobbigast/kämpigast på Balettakademien?

Tack för att du och bloggen finns! :) puss!

SVAR: tack för din fina kommentar tjejen! 🙂 Här kommer svaren…

1. Absolut jag älskar Beyonce, vilken powerwomen! Hon utstrålar kraft och tycker hon är en grym förebild för unga tjejer. Min favoritlåt är Run the World. 🙂

2. Oj svår fråga. Jag gillar nog allt som jag vill äta. Önskar att jag gillade rött kött lite mer än vad jag gör. kan absolut äta det men är inte överförtjust. Sedan önskade jag att jag inte var allergisk mot kiwi. Har inte ens en aning om hur det smakar eftersom jag inte käkat det sen jag var typ 2 år.

3. Nej det är inget måste men det underlättar ju. Tror inte att det skulle funka i längden annars. hade jag varit ihop med en kille som aldrig tränar, äter skit, dricker öl varje helg och helst av allt kollar på film och äter chips på söndagkvällarna hade jag förmodligen tröttnat på honom och han hade definitivt blivit trött på mig. 😀 Både jag och Alexander har väldigt mycket jobb och därför förstår vi varandra bättre när den andra måste jobba fredagkväll istället för att ha myskväll. Att vi sedan hellre går till gymmet och tränar tillsammans än kollar på TV och gillar samma sorts mat är ju absolut inget negativt. Är glad att jag har hittat en kille med samma livsstil för sådana växer ej på träd kan jag lova.

<3

4. Ja det är stenhård konkurrens eftersom det finns så få jobb. Det hålls inte många auditions tyvärr men jag hoppas att det blir ändring på det snat!

5. Jag bet ihop och körde på. Mitt bästa tips är att inte ta allt som lärare mm säger på så blodigt allvar, det är ju bara dans! Under de allra jobbigaste perioderna tänkte jag, efter regn kommer solsken! 😀 Nej men det kommer alltid gå upp och ner och det är bara att acceptera att man har en dålig dag/vecka/månad för tillslut kommer det svänga tillbaka och bli bättre. Bara kör och lyssna på dig och din kropp och jämför dig inte med andra!

Lycka till!

Kram Ida

snälla kom med hemmaträningstips för en fattig student!! :)

SVAR: Basic övningar som armhävningar, situps, utfall, benböj, rygglyft mm funkar kanon. Kör ett cirkelträningspass då du tex kör 30sek så många du orkar på varje övning utan vila mellan och vila sedan efter 1 varv ca. 1 minut och kör igen 6 varv så har du ett härligt träningspass. 🙂

Förbränner man mest fett då man går eller joggar? :)

SVAR: Beror på hur länge du håller på? Joggar du 5 minuter och går 40 min så bränner du mer när du går. Omöjligt att svara på.

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar