Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTARER DEL 1


God Morgon och tack för alla fina kommentarer jag fått på min frågestund. Jätte roligt att ni hade så många frågor till mig. Kommer svara på alla men tar några i taget….

Hej, skulle du kunna lägga upp dina favoritrecept? Har lite inspirationstorka atm och känner att jag lagar samma mat hela tiden! Tack för en inspirerande blogg :)

Annons

SVAR: Hej! Här kommer några av mina favoriter som jag brukar laga hemma…

KYCKLINGKÖTTFÄRSSÅS.

LAXWOOK.

LAXSALLAD.

KALKONOMELETT.

NYTTIG TACOS.

Hej Ida!

Älskar din blogg och du är min stora träningsinspiration och gör mig peppad att träna!

Jag har bestämt mig för att komma igång med träningen nu på riktigt. Har skaffat gymkort och hade tänkt träna 4-5 dagar i veckan där. Har alltid varit en träningsmänniska och har bland annat dansat(jazz, balett och modern) i flera år ca 4 ggr i veckan och periodvis tränat lite på gym tidigare så är inte helt och hållet nybörjare.

Mitt mål är att tajta till kroppen och gå ner ca 6-7 kilo fram till sommaren. Vill få en tonad och stark kropp och bygga muskler.

Hur ska jag fördela konditionsträningen och styrketräningen? Och vad för typ av konditonsträning tycker du jag ska satsa på ? Vilken typ av styrketräning? Köra genom hela kroppen då jag styrketränar eller kanske 2,3 muskelgrupper i taget och isåfall hur många övningar per muskelgrupp?

Skulle bli jätteglad om du ville svara på detta och ev ge förslag på hur en träningsvecka kan se ut!

SVAR: Hej och tack så mycket för din kommentar! 🙂 Kommer aldrig ge ut något tränings schema eller kost schema här på bloggen. Då får man antingen boka PT med mig, men lite tips på vägen kan jag absolut ge… Styrketräning blandat med konditionsträning ger bäst resultat. Att köra styrka på hela kroppen varje gång är inte att rekommendera utan dela upp kroppen på så många styrkepass du har tänkt att köra i veckan och kör slut på just de muskelgrupperna med ca. 3 övningar på varje muskelgrupp. Variera din konditionsträning allt från långpromenader till kort intervallträning. Ju bättre kondition du har desto mer förbränner du, ju mer muskler du har detso mer förbränner du. Sedan är det där jätte individuellt vad som passar bäst från person till person. Det bästa rådet jag kan ge är att ta hjälp av en PT för att komma igång och göra träningen så effektiv som möjligt så du når bästa resultat och inte tappar motivationen för att inget händer. Kör hårt och lycka till! 🙂

jag har dansträning 9-10 gånger i veckan, samt att jag tränar hemma också. min fråga är; när, vad och hur mycket bör jag äta/dricka för att bygga muskler, och för att orka med mina dagar? :)

SVAR: Hej! Oj detta är rent ut sagt omöjligt för mig att svara på då det är så himla olika från person till person och behöver veta mer om dig och din träning om jag ska kunna hjälpa dig.

Hej Ida!
Jag behöver nya dansskor (främst till hiphop), men har svårt att hitta några med bra glid. Har du några att rekommendera? :)

SVAR: Jag förstår vad du menar. Jag gillar att dansa i Converse, kängor eller mina Svartaskinnconversliknande Sneakers från Puma. Anpassar mina skor efter dansgolvet eftersom det är så olika tycker jag. På vissa skolor glider man runt som en vante och får inget fäste alls med skorna och på vissa sitter man fast som berget och det känns som man ska dansa knäna ur led. Men mina favoriter är Converse och sitter man för fast i golvet brukar jag sätta lite svart tejp uder sulan längst fram. 🙂


Hej,

vad är ett pendlande löpband??

Du har inspirerat mig till att gå i uppförsbacke för att tighta till baksidan!! men på mitt gym finns bara ett vanligt löpband med maxlutning 15% Funkar det lika bra? Eller är det meningslöst att stå där och svettas? :)

SVAR: Det är ett 2 delat gåband som de 2 delarna pendlar upp och ned när man går. Svårt att förklara och jag har bara sett det på WorldClass Vasastan där jag jobbar hittills.

Lutande löpband funkar absolut bra det med. Jag gillar det pendlande mer för man tränar balans och stabilitet i knän och fotleder samtidigt men för benen och rumpan funkar lutande band mycket bra 🙂

Jag har jättesvårt att gymma själv och går därför bara på pass. Allt från combat, step, till pump och yoga. Nu till min fråga, borde man lägga upp det så att jag endast kör styrkepass en vecka och kondition nästa? Eller funkar det att göra typ varannan dag?

SVAR: Det funkar kanon med varannan dag.


FORTSÄTTNING FÖLJER…

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar