Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTARER


Svar på kommentarer…

Hej Ida. Jag har en fråga! Jag är en sextonårig tjej som har sportat i större delar av mitt liv men bara under en tid och sedan slutat. Har testat på varenda sport och nu har jag inte tränat på nästan två år och känner mig superobekväm utan muskler. Jag ska börja gymma men vill ha så snabbt reslutat som möjligt. Vad ska jag börja träna? kondition? styrka? Vad bör jag äta på en dag? Är 165 cm om det har någon betydelse :)

Annons

Tusen kramar :) hade betytt supermycket för mig

SVAR: Hej! Om jag var du skulle jag lägga upp en långsiktig plan. För att bygga muskler så bör du börja med styrketräning. Har du inte hållt på med styrketräning innan skulle jag rekommendera att ta hjälp av en PT i början för bästa resultat. Angående kosten så har jag ingen aning om vad du har för mål, hur mycket du förbränner mm. ? så jag rekommenderar dig även att ta hjälp av en PT till detta också för bästa och snabbaste resultat. Lycka till! Kram Ida

Hejsan. Äntligen har jag hittat en kanonbra träningsblogg. Jag ser fram emot att följa den :)
Jag undrar en sak som du kanske kan svara på:

Om jag kör ett styrketräningspass på 40-60 minuter och kör kondition 40-50 min direkt efteråt. Är det så då att styrketräningen ”nollas”, och båda passen blir som dubbelkonditionpass? Jag har hört detta från flera olika håll, att man inte ska köra ett hårt konditionspass direkt efter styrketräningen, för ”då har du styrketränat i onödan!”?

Stämmer detta?

Håller tummarna för svar! :)

SVAR: Hej och vad kul att du hittat hit! jag rekommenderar att dela upp kondition och styrketräningspassen för att få ut det maximala av styrketräningen. Konditionsträning är nedbrytande medan styrketräning är uppbyggande så det är ju ingen bra kombo. Vill du bygga muskler skulle jag satsa på att köra rena styrketräningspass. 🙂 Kör hårt!

Sean är ju inte så mycket längre än dig och jag såg dig en gång och du är ju minimini! :O Blir chockad över hur korta alla är, haha :)

SVAR: haha jag är inte så mini. Är faktiskt hela 167 cm lång 🙂 Men Sean är bara några cm längre.

5 kommentarer | Translate


Annons
Laddar