Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTARER


Hej Ida! Jag har en något underlig fråga..
De två senaste dagarna då jag har stretchat bakre låren har mina främre lår domnat bort. Medans jag har stetchat har det känts som att något inuti bakre låret rört på sig och det sticks ända ut i tårna som om en nerv klämts eller liknande. Detta har bara hänt idag och igår, inte tidigare. Har du någon aning om vad det är eller har du upplevt något liknande själv? Är lite orolig..!

Annons

Kram

Ida

SVAR: Hej tjejen! Aj då det låter inte bra! Har inte varit med om det själv men det låter som att en nerv har kommit i kläm. Känner du fortfarande av det skulle jag gå och kolla upp det hos en sjukgymnast. Lycka till! Kram Ida

när du fikar, vad äter du då? bara kaffe eller? :)

SVAR: När jag ficka dricker jag bara kaffe. Är jag hungrig eller sugen på att äta något så tar jag en banan (supergott till kaffe), en smörgås eller en av mina egenbakade kokostoppar 🙂

Hej Ida!
Det här kanske inte är den roligaste kommentaren att svara på men jag tänkte att eftersom du läser till PT nu så kanske du har lite grymma tips ;) Det är så att jag går på gymnasiet och läser en kurs som heter hälsopedagogik, och vi ska planera, genomföra och utvärdera ett eget projekt inom ämnet ”hälsa”. Det kan handla om psykisk, fysisk eller social hälsa. Men själva syftet är att göra ett arbete där vi förbättrar något inom vår hälsa, som att t.ex förbättra konditionen, äta bättre etc. Mitt problem är bara att jag inte riktigt vet vad jag skulle vilja göra. Jag är extremt intresserad av kost och träning. Har dock redan genomfört ett projekt med fokus på träning, därför vore det kul med kost-tema. Men eftersom att jag redan är så pass intresserad av kost och äter så bra man kan (enligt mig själv och min kropp) så vet jag inte vad jag kan förbättra (äter inga sötsaker what so ever, mycket proteiner och bra fetter genom keso, kvarg, feta, ägg, tonfisk, lax, kyckling och undviker pasta/potatis/ris/bröd och äter hellre quinoa, råris, bulgur, havre/råggryn och får samtidigt i mig väldigt mycket frukt och grönt, samt äter 5-6 mål om dagen) Tycker att mitt kostupplägg funkar väldigt bra tillsammans med min träning (tränar styrka/dans/konditon 5-7 dagar i veckan) och trivs bra med det, vet då inte vad jag kan förbättra? Har du något tips på vad jag skulle kunna göra/förbättra kring min kost eller annat inom ämnet hälsa i detta arbete? (det ska hålla på i ca 10 veckor) Vore super tacksam för svar!
Kram på dig Ida! :D

SVAR: Hej tjejen! Roligt projekt! Det låter ju som att du har hittat en kost som funkar för dig och då är det ju dumt att ändra på det. Jag vet inte vad du har för träningsmål men vad du skulle kunna göra är att sätta upp ett träningsmål och sedan ändra kosten efter det? Sätter du tex. upp ett mål att springa 1 mil på bestämd tid kommer du behöva träna mycket kondition vilket kanske kräver mer kolhydrater i kosten? Sätter du upp ett mål att bygga mer muskler och kanske gå upp något kilo i muskler behövs det kanske både mer protein och kolhydrater för att bygga? Lycka till! Kram Ida

Hej Ida! Jag måste få hjälp med detta! Jag håller för tillfället på att bygga upp mer muskler på kroppen och försöker bränna fett. Problemet är att jag går i skolan. Om jag tillexempel äter frukost klockan 9:00 så är det lunch i skolan klockan 12:00. Men egentligen är det inte dags för lunch efter tre timmar utan ett mellanmål. Hur ska jag göra?
Grym blogg Ida! Du inspirerar mig så mycket!
Kram Saga

SVAR: Tack så mycket tjejen! Att bygga muskler och deffa samtidigt är svårt och ingen bra ide. Vill du bygga muskler krävs att man ligger på ett energiöverskott varje dag och när du ska deffa behöver du ligga på ett litet underskott. Bygg först, deffa sedan 🙂 Jag tycker det låter perfekt med lunch kl 12.00. Vill du inte ha en stor lunch då kan du ju äta en mindre lunch som ett större mellamål och sedan lite senare äta ett större mellanmål igen så det blir två stora mellanmål istället för en stor lunch och ett litet mellanmål. Lycka till! Kram Ida

Kommentera | Translate


Annons
Laddar