Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTAR


Har fått jätte många och fina kommentarer och mail av er som jag inte hunnit att svara på tyvärr! Här kommer svar på en…

Jag håller med kommentaren där över! Din kropp är så inspirerande :D

Sedan tänkte jag fråga lite om Balettakademien igen. Uppmuntrar dom till att inte äta godis och sådant där, att försöka få in det beteende i en? Eller tycker dom mer att det är eget ansvar och att man får ”skylla” sig själv? Hoppas du förstod vad jag menade :)

Annons

Sedan undrar jag med audition och så där. Hur ser det ut på klasserna/solot? Är det en jury som sitter vid ett bord på alla provningar så som man tror? :)

Kraaam!


SVAR: Tack så mycket för din kommentar 🙂

Balettakademien säger inget om vad man får och inte får äta! Kosten är något man får man sköta helt själv! Vi har dock haft några lektioner med kostrådgivning, men de har varit helt värdelösa enligt mig eftersom hon som var där inte hade någon aning om hur fysisk tuff en skoldag faktiskt är på Balettakademien!

Eftersom det snart är sökningar så har många undrat över hur audition går till på Balettakademien. Vet inte exakt hur den kommer se ut i år men när jag sökte så var det 3 gallringar. Först fick alla som sökte komma till skolan och ha 1 balett, 1 jazz och 1 modern klass. Efter det gallrades ca. hälften av alla sökande bort.

Sedan fick de resterande ha 1 balett, 1 jazz, 1 modern och 1 streetklass. Efter det gallrades ca hälften bort igen och då var det ett 40-tal sökande kvar till andra veckan!

Andra veckan så ska det vara som en ”vanlig skolvecka” då man har hela skoldagar måndag – onsdag (utan jury). Sedan på torsdag och fredag har man ”uppdansning” inför en stor jury i de ämnen man tränat tidigare i veckan (balett, jazz och modernt). Efter det får man komma in 1 och 1 till juryn och visa upp ett egetkomponerat solo och bli intervjuad.

Angående juryn så är tror jag de står och sitter på stolar inne i danssalen under dabsklasserna! När man visar solot och intervjun så sitter de bakom ett bord 🙂

Kram Ida

Finns det fler frågor om audition till de olika dansskolorna så kommentera under detta inlägg så ska jag göra mitt bästa för att svara 🙂

4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar