Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND DEL 9 – ÄR KOST ELLER TRÄNING VIKTIGAST? VARFÖR INTE MJÖLK? ÄR JORDNÖTSSMÖR NYTTIGT?


jag har några extra kilon som jag vill bli av med. försöker att både promenera/jogga och äta nyttigare, åt godis eller skräpmat nästan varje dag tidigare. men jag tkr det är tufft med två såpass stora förändringar men försöker verkligen att lära mej båda. undrar dock lite just när man försöker gå ner i vikt vilket som man ska fokusera mest på, en bra kost eller träning?

Annons

SVAR: hej och vad kul att du bestämt dig för att leva sundare. Båda två är självklart optimalt men måste men välja en så är kosten A-O i viktnedgång. Lycka till Kram Ida

Jag har två små frågor.

1, Jag har ju hört att man ska äta ofta men lite. Men vad är ”lite” egentligen?
2, Varför ska man inte äta mejeriprodukter? Vad händer med kroppen?Tack i förhand 🙂

SVAR: 1. Oj det här är omöjligt att svara på då ”lite” är olika för alla. jag skulle säga att du ska äta tills du är lagom mätt och inte överäta tills du blir proppmätt. 2. En vuxen männsika tål egentligen inte mjölk då vi inte kan bryta ner dem. Vi i norden är lite mer tåliga än andra kontinenter då vi i så många år har använt väldigt mycket mejeri i vår kosthållning och på så sätt blivit immuna. Men det är många som är intoleranta mot både mjölk och gluten som inte vet om det. Många säger att man ska dricka/äta mjölkprodukter för att inte få kalciumbrist, men vad som händer när man överkonumerar mjölk (vilket de flesta svenskar gör) är att kroppen sätter stopp och inte tar upp kalcium eftersom att kroppen behöver lika mycket magnesium som kalcium för att ta upp kalciumet.

Hej Ida! Tycker att det är så himla roligt att läsa din blogg, och du är en riktigt stor inspiration! Jag försöker gå ner några onödiga extra-kilon i vikt, samt bli starkare och friskare! Jag äter redan ganska nyttigt, har dragit ner på de flesta kolhydrater(bröd, pasta, potatis) och tränar ca 4-5 gånger i veckan! Mina frågor är om det är bra att äta bröd gjort på dinkel, eller om jag ska skippa det också?
En annan fråga är om det är ett bra mellis att äta kesoplättar med fiberhusk och ägg med lite naturell kesella och bär till?
Har du några fler tips som gör att jag kan må bättre, och se bättre ut?
tack för dina fina blogg! kram

SVAR: Tack snälla för din fina kommentar 🙂 Det låter som en sund livstil. Klarar du dig utan och känner att du har energi och ork så rekommendear jag dig just under viktnedgången att skippa. men känner du dig orkeslös och behöver energi innan ett träningspass så kan absolut en smörgås på dinkel vara ett bra alternativ. Kesoplättar är kanon, väldigt proteinrikt och jättegott! 🙂 Alla mår vi bra av olika saker men jag gillar att äta regelbundet, tar alltid tillskott på omega 3, d-vitamin och Aloevera. Känner mig piggare av det. Seadn har ju jag uteslutit gluten och i stort sett alla mjölkprodukter nu under någon månad då jag får svullen mage av det. Men det är jag och inte säkert att du mår bättre av det 🙂 Lycka till! Kram Ida

Hej Ida! Du inspirerar mig varje dag att leva ett hälsosamt liv, som i mitt fall innebär att gå upp i vikt. Olivolja har jag hört är väldigt nyttigt och det innehåller mycket kalorier. Vilket är väldigt bra för mig. Men hur ska jag få in det i min kost?
(Har provat att dricka det som det är i ren desperation för att gå upp. Men det var absolut inte gott! Haha)

SVAR: hej och tack snälla vad kul att höra 🙂 haha nej det är inte supergott att äta bara sådär. Som jag skrev tidigare idag så är jag helt fast i Olivolja med citronsmak och har det över allt. Sallader, wook, lax, omelett mm. Testa det med lite örtsalt. Kokosolja är också ett bra tips på att få i sig nyttiga fetter. jag har en stor klick på min gröt varje morgon 🙂

Jag beställer min kokosolja här –> http://www.syakutenzt.vitamera.se/

Lycka till! Kram Ida

är vanligt jordnötssmör onyttigt? 🙂

SVAR: Det beror på vad vanligt är? jag själv äter naturellt jordnötssmör till mellis nästan varje dag och det har väldigt bra innehåll. Men jordnötssmör med socker i är ju lite mindre bra 🙂

Hej Ida! Jag sitter stilla väldigt mycket i och med att jag pluggar och har ett ”skrivbordsjobb”, vilket har lett till att jag har fått problem med ena axeln. Så tänkte höra efter om du har tips på några träningsformer man kan göra ändå? Jogga funkar helt okej några kilometer, men sen blir kroppen spänd och då gör det ont…
Yoga funkar också okej men till exempel stående hund gör ont efter en stund.

SVAR: hej! Ajaj. Svårt för mig att säga när jag inte vet vad det är för skada? Jag tycker du ska söka hjälp hos en sjukgymnast som ger dig öveningar för att bli av med problemet så du kan träna vad du vill sedan utan smärta. Lycka till! 🙂

 
2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar