Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 5


Hej Ida! Tack för en fantastisk blogg! Vad anser du om BMI? Har ett BMI på 18 (undervikt enligt vissa, precis normalvikt enligt andra). Jag är vältränad o inte ”smaltjock” MEN vill ändå gå ner 1-2 kg, just för att bli smalare. Vad anser du om detta? Är det dumt/sjukt/ätstört? Eller är det ok? Vissa läkare säger att om ens BMI är för lågt uteblir mens mm., men har hört flera PT som anser BMI är ett dåligt mått…
Skulle bli superglad om du kunde svara på detta 🙂 Du är grym! kramar!

Annons

SVAR: Hej och tack för din kommentar. BMI är något väldigt flummigt som kan vara väldigt missvisande, speciellt om man är vältränad. Ex.

Något du istället kan hålla koll på är din fettprocent. Att ha en ätstörning handlar inte om att gå ner något kilo utan det har man när man tänker för mycket över vad man äter och kanske kompenserar det på olika sätt genom att hoppa över måltider eller tränar extremt mycket. Finns många olika former och grader av ätstörningar. Omöjligt för mig att säga om du tänker dumt/sjukt/ätstört. Jag tycker att du ska ta kontakt av någon kunnig och prata om det hela. Lycka till! Kramar Ida

Hej Ida!
Måste först tacka för den super bra bloggen du har, helt klart min favoritblogg jag kollar in flera gånger om dagen 😀 Jag själv drömmar om att efter gymnasiumet kunna utbilda mig som dansstränare och Personlig tränare eftersom jag älskar allt med träning och kost.
Jag är en tjej som fyller 15 år iår och har dansat i hela mitt liv och för några år sen börja jag på disco dans på kindahls dansskola
Efter sommarlovet är det tillför att jag ska börja tävlingsdansa så jag kan dansa flera dagar i veckan. ÄLSKAR ATT DANSA DISCO-DANS!Men till frågan.. du är ju danstränare och jag undrar vart någonstans du är det och om du tror det skulle finnas någon chans att få ha dig som danstränare i grupp på tävlingsdans? om jag börjar tävlingsdansa nästa termin(för skulle vilja byta dansskola )

Tack i förhand och ha en fin dag 🙂
Hälsningar Hanna

SVAR: Hej och tack så jätte mycket 🙂 Kul att höra om dina framtida planer, det kommer du fixa! Tyvärr så kommer jag sluta att undervisa regelbundet efter denna terminen och bara hålla i workshops och extraträningar. Lycka till med allt så kanske vi ses på någon tävling! Kram Ida

Hej Ida! Jag har en fråga som jag har velat ställa länge och jag tycker den passar bra in nu till detta inlägg. Det är så att jag är vegetarian, så jag har svårt för att få i mig tillräckligt med protein. Jag är 16 år så jag bor fortfarande hemma och studerar, så när familjen lagar mat med kött i så brukar jag bara värma lite falafel med pasta vilket jag nu är såååå trött på! Det är inte bra mat alls heller.. Jag är verkligen okunnig när det kommer till mat, finns det något du vet som du kan tipsa mig om?
Sen har jag även en till fråga. Jag är absolut inte tjock, men jag känner mig rätt så ”pluffsig”. Vad för träning skulle du kunna tipsa om? Jag dansar balett en gång i veckan och brukar crosstraina någon gång i veckan 30-45 min på högsta tempot + avsluta med olika benövningar (t.ex kissande hunden och knäböj etc.) och hantlar. Ska skaffa ett par ordentliga promenadskor också så att jag äntligen kan gå på powerwalks igen! (Gick med ett par totalslitna foppatofflor tidigare.. Varken bra för fötter eller skorna.. Sedan gick det hål i dem så då kunde jag inte gå längre.)Och juste, räknas crosstraining som styrke- eller konditionsträning?
Hoppas du kan svara på mina frågor!! Kram och tack för en bra blogg:)

SVAR: Hej tjejen! Jag förstår ditt problem. Att vara vegetarian är lite svårare då man måste se till att få i sig alla essentiella aminosyror. Äter man animaliskt så behöver man inte tänka på det då animaliska produkter är fullvärdigt protein. Jag är ingen expert på vilka produkter som innehåller vilka aminosyror så hade jag varit vegetarian hade jag kollat upp detta noga med en kostrådgivare för att se till att få i sig allt nödvändigt.

Men i alla fall så finns det ju massa olika ostar, Halloumi, feta, mozarella mm. som innehåller mycket protein. Nötter, ägg, keso, kvarg, mjölk, bönor, linser är också andra förslag på proteinrika produkter. Sedan finns det ju ett ganska stort utbud på ”köttimmitationer” i form av olika quornprodukter.

Bra att du skaffat dig riktiga promenadskor! jag skulle tipsa dig om att köra i alla fall 2-3 träningspass som tex dans eller gym i veckan plus att promenera och vardagsmotionera mycket och ofta. Ska du någonstans, så cykla eller gå. Crosstrainer är konditionsträning.

Kram Ida

snälla kan du tipsa om frukost! Jag hatar gröt och jag vill att det ska gå fort att göra!

SVAR: Mitt absolut snabbaste frukosttips är 1 skopa proteinpulver från One Whey Fitnessguru + 1 dl havregryn och 2 dl mjölk eller vatten. Skaka och drick 😉

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar