Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 12


Ngr frågor här:
Hur kan ett intervallpass på löpbandet se ut för dej? Sen pratar du mycket om crossfitpass på gymmet och även hemma träningsövningar??Jag har tränat mycket i mina dgr och gör fortfarande. Håller min form, är smal med lite underhudsfett! Hur ska jag utveckla/ändra min träning för att få mer synliga muskler? Kör både kondition och styrka nu! Vill inte gå upp i fettmassa direkt!          Har funderat på att anlita ngn som gör ett diet och träningsupplägg åt mej! Vad tycker du ngr tips??Undrar oxå varför man oftast kör lite cardio under en diet? Behövs inte det för fettförbränningen lr hur funkar det??Bästa att äta innan och efter ett konditonspass ex löpning samt ett styrketräningspass för att få ut det bästa möjliga utav träningen?kramar till dig bästa Ida

Annons

SVAR: Oj det är väldigt olikt. Ibland kör jag väldigt snabba och intensiva intervaller då jag kutar allt vad jag har i 20 sek, hoppar av och vilar 10 sek osv i 5 min. Sedan kör jag också 1-5 intervaller under tex 30-40 min. Gillar intervaller för då går tiden mycker snabbare och man kan sätta upp delmål. Jätte svårt för mig att säga hur du ska ändra om din träning för bättre resultat då jag vet alldeles för lite om dig. Det allra bästa är som du säger att ta hjälp av någon utbildad för att lägga upp träningen efter just dina mål. Mitt absolut bästa tips 🙂

Att köra cardio eller inte under en diet är också väldigt olika. De som vill bygga mycket muskler kör ofta inte mycket cardio eftersom de absolut inte vill tappa någon muskelmassa. En överviktig person tror jag absolut har med cardioträning i sitt träningsprogram. Cardioträning behövs inte för viktnedgång men det underlättar enormt och rekommenderas verkligen då många andra hälsofaktorer följer med träningen. Vill man tappa vikt kan man också bara välja att ligga på ett underskott av energi, men skulle inte rekommendera det!

Fyll på ordentligt med energi både dagen innan och under hela dagen innan träningspasset. Se till att få i dig lite långsamma kolhydrater bra fetter och massa protein både innan och efter passet. En bra middag är tex. en laxsallad med avocado och fetost, massa sallad och quinoa eller grovt bröd eller knäckebröd. Kör hårt och lycka till med träningen! Kram Ida

Hej!
Jag har tränat handboll väldigt länge men slutade förra året, efter det har jag inte gått upp särskilt mycket i vikt men blivit lite slapp. Jag började därför löpa 3-4 ggr i veckan och sit-ups, utfallssteg mm på det. När jag tränade var det inte särskilt mycket gym utan fick muskler utav löpningen och självklart själva spelet men nu känns det inte som det ger samma resultat. Gillar verkligen inte heller att gymma. Under tiden jag tränade handboll åt jag helt normalt (onyttigt på helgerna) men nu tänker jag mer på vad jag äter. Vad bör jag göra för att få bättre resultat? Köra utan kolhydrater? Och vad kan jag göra för att gilla gymmet mer? 
Tack för en bra blogg! 🙂

SVAR: Tack för din kommentar! För en fastare kropp så krävs muskler och det får du av styrketräning kombinerat med rätt mat och vila. Förstår vad du menar då det inte alltid är superlätt att motivera sig själv att styrketräna när man inte riktigt vet varför man gör det? Mitt absolut bästa tips är att sätta upp mål med din träning. Det kan vara allt från att du ska klara göra 30 armhävningar från tårna på rad till att klara av att göra en riktig chin. Skriv ner dina mål med träningen och försök lägga upp ett träningsprogram efter det eller ta hjälp av en PT som också kanske kan pusha på din motivation lite. Denna person kan också hjälpa dig med kosten! Kör hårt och lycka till! Kram Ida

Jag hänger rätt mycket på olika bloggar och letar inspiration och hittade en tjej som påstod att 40 jumping jacks, 30 crunches, 20 squats och 10 pushups tillsammans skulle bränna 100 kalorier. Det låter mysko tycker jag men du som är PT borde ju veta! Är det sant?

Och en till sak, kan du göra ett inlägg med superövningar för rumpan?? Tack så mycket!! Puss

SVAR: Hej! ja det låter mycket skumt och inte särskilt trovärdigt! Det går inte exakt att säga hur många kalorier dessa övningar bränner då det helt och hållet beror på hur man utför dem, hur mycket personen som utför dem väger mm. mm. Finns massa faktorer som spelar in, så alla människor bränner olika mycket av samma övning. Superövningar för rumpan kommer 😉 Kram Ida
2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar