Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 11


Hej jag undrar om det är normalt att få ont i musklerna efter stretching? Jag stretchar varje dag och det känns ungefär som träningsvärk dagen efter. Är det farligt eller normalt? 🙂

SVAR: Hej! Var du tillräckligt varm innan du började stretcha? Jag vet att jag ofta fick ont/eller blev stel i musklerna dagen efter om jag stretchade väldigt hårt med mål att bli vigare eller om jag stretchade kall. Har du som mål att koma ner i splitt eller spagat kan sådan stretch vara nödvändig, annars tycker jag man ska hålla sig till stretch som gör lagom ont, när man är uppvärms och som inte ger smärta efter.

Annons

Hej! 
Jag har problem med att äta flera gånger om dagen och äter oftast bara frukost och kvällsmat (ibland mellanmål). Jag tränar discodans tre gånger i veckan och ibland joggar jag. Har väldigt svårt för att veta vad/hur mycket jag skall äta under en dag då jag tränar respektive inte tränar. Äter inte godis eller kakor utan om jag blir sugen på något under dagen tar jag en frukt, äter inte heller mackor (bara vid speciella tillfällen) 

Jag undrar även hur jag skall träna när mina vanliga danspass tar slut. Terminen på dansskolan slutar nästa vecka efter SM och under sommaren vill jag hålla igång så jag inte behöver starta från noll i Augusti. Frunderar på att skaffa gymkort men vet inte hur jag ska träna. 

Kanske blev två svåra frågor men jag hoppas du kan hjälpa mig lite! Kan tillägga att jag tävlar i starklass så jag vill hålla igång ordentligt i sommar då konkurrensen är väldigt hög i min klass. Kram från L!

SVAR: Hej tjejen! För att veta exakt hur mycket energi du behöver ha i dig på en dag kan inte jag svara på utan då måste du söka hjälp hos någon duktig PT eller kostrådgivare. Det är så mycket som spelar roll, längd, vikt, träningsmängd, energibehov mm. Det jag kan svara på är att 2 gånger om dagen låter alldeles för lite! Jag vet att discodans är en väldigt krävande träningsform och man behöver vara ordentligt laddad med energi innan ett träningspass! Mat och vila är A och O för resultatet av träningen!

Du skulle behöva få i dig riktig mat: Kött, fisk, fågel, keso, kvarg, yoghurt, havregryn/gröt, knäckebröd, ägg, nötter, grönsaker, mm. Se till att få i dig någon macka eller yoghurt med kvarg och musli innan träning. Käka något proteinrikt direkt efter träningen innan du käkar en ordentlig middag med kött, fisk eller fågel, grönskaer ovh någon kolhydrat.

Jag skulle satsa på att få ihop egen träning under sommaren och träna på programmet + stretch. Sedan är intervallträning grymt bra för discodansare och självklart styrketräning också (gärna explosiv sådan)!

Men som sgat, äter du inte kommer resultaten av all träning inte bli bättre heller! Lycka till och kr hårt 🙂

hej! är det möjligt att kunna ha en privatlektion med dig om man inte bor i stockholm eller i närheten(långt ifrån) ? och hur gör man om man vill ha det? 🙂

SVAR: Hej! Absolut! Vissa från andra städer har kommit till Stockholm och tränat med mig på lov eller helger. Sedan brukar jag också vara runt endel och hålla i workshops på olika dansskolor och då brukar det ibland vara möjligt att ta privatlektion med mig. Men då måste din dansskola höra av sig till mig och boka in mig på någon workshop/läger. Lycka till och hoppas vi ses 🙂

Hur många kalorier skulle du tycka var normalt för en person som sitter ner rätt mycket (går i skolan fortfarande) och inte rör på sig allt för mycket i vanliga fall. Har kollat på iphoneappar och kommit fram till 1300 om dagen?? Bra eller dåligt?Och en annan sak, vad känner du för snacks så som dipp och gurka?? är det bra eller dåligt? kramkram

SVAR: Hej! Som jag skrev här ovanför så är det omöjligt för mig att säga då energiförbrukning är väldigt individuellt. 1300 kalorier låter väldigt lite och som ett underskott på energi. Testa käka 1300 kalorier om dagen i en vecka och se hur du känner/mår? Känner du dig fortfarande pigg och glad kanske det passar dig. För mig skulle jag aldrig klara mig på det utan äter minst runt 2000 kalorier om dagen. Mäter inte min mat i kalorier varje dag, men vet det efter några tester vi gjorde på PT-School och jag äter ungefär lika nu.

Dipp med grönsaker tycker jag är ett jätte bra alternativ till fredagsmys/snacks 🙂 Kram på dig

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar