Annons
Annons


SÖTSUG PÅ KVÄLLEN


IMG_2782.JPG

Vid sötsug så testa min varma choklad –> Vegansk nyttig varm choklad.

Hej Ida! Tack för en suuuppppeeerrrblogg! <3 Skulle vara intressant att höra dina tankar och tips kring sötsug! Jag känner att jag har koll på min kost och planerar den bra under dagen, men under kvällen och efter träning kommer sötsugen som ett brev på posten. Får så dåligt samvete och känner att jag har dålig självkontroll. Känner behov av att träna dagen efter för att ”kompensera” för min dåliga mat på kvällen. Hur kan jag ta mig ur detta ekorrhjul?

Annons

SVAR: Hej fina du och tack snälla ♥  Det låter som du har hamnat i en dålig cirkel men det går att ta sig ur. Min första tanke var, äter hon ordentligt på förmiddagen? För äter jag för lite på frukost/lunch så blir jag alltid sugen på eftermiddagen kvällen. Kan det vara så att du begränsar ditt matintag för mycket? Testa att äta större portioner av den bra maten och se om det går över. Räknar du kalorier så skippa det utan bara ät bra mat tills du är mätt och känner du sug så gör en god smoothie eller fruktsallad.

Tränar du mycket så behöver din kropp mycket mat och energi och får den inte det så skriker den efter det och kan göra att du blir sötsugen. Sedan undrar jag också om du begränsar ditt intag av just kolhydrater? Sedan jag började äta en mer kolhydratsrik kost med mycket rotfrukter, ris, grönsaker, frukter, bär, gryn, quinoa, amaranth, linser, kikärtor mm. så blir jag mycket mer nöjd än när jag åt en kost på mycket fett och protein. Jag mår mycket bättre av den här kosten och går inte ständigt runt och tänker på mat längre. Så om du äter en kost som är fattig på kolhydrater så skulle jag testa en period att öka på kolhydrater jag nämnde ovan.

Hoppas du fick lite bra tips och om ni läsare har några fler tips så kom gärna med dem ♥

5 kommentarer | Translate


Annons
Laddar