Annons
Annons


SÖMNPROBLEM – TIPS TILL DIG SOM HAR SVÅRT ATT SOMNA


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

God morgon hjärtan! Hoppas ni sovit gott? Om inte så kommer här mina bästa tips till en bättre sömn. Har tidigare haft sömnproblem i långa perioder med de här tipsen har verkligen hjälpt mig.

SOV ALLTID MÖRKT

Annons

Ni hittar sovmasken HÄR (reklamlänk via Apprl) ! (reklamlänk)

När jag var med i Floor Filler 2006 så sov vi i sovsalar med typ blåa ljus bara för att de skulle kunna filma även under natten. Det gjorde att jag var tvungen att ha sovmask på mig för att kunna somna. Efter det flyttade jag till ljusa lägenheter där det typ var omöjligt att få det svart och då har sovmasken räddat mig. Även perfekt att ha när man är ute och reser, sover borta eller att ha på tåg/flyg. Måste bara klicka hem denna söta sovmask!

SOV TYST

Det här är absolut viktigast för mig. Jag kan inte sova utan öronproppar! Mina favoriter är dessa i silikon och finns att köpa på alla olika apotek. Det blir knäpptyst! Ända nackdelen är att de ibland trasslar in sig i håret på sidan.

SAMMA TID

Jag är väldigt känslig med tider. Det absolut bästa för mig är att gå och lägga mig samma tid varje dag och att gå upp samma tid. Det här med jetlag är superjobbigt för mig. Så jag försöker alltid att gå och lägga mig runt 23 och gå upp runt 7.

MAGNESIYM TILLSKOTT

Ni hittar magnesium HÄR! (reklamlänk)

Stressar eller tränar man mycket eller dricker mycket kaffe så kan det vara stor risk att man kan ligga lågt på magnesium. Magnesium har en avslappnande effekt på musklerna och man kan känna sig trött när man tar dem. jag tar 1-2st varje kväll innan sovdags och sover som ett barn.

SOV KALLT

Jag har väldigt svårt att somna om det är för varmt eller så sover jag väldigt oroligt och drömmer mardrömmar. Finns inget bättre än att sova i ett kallt/svalt rum och krypa ner under ett varmt täcke.

VARVA NER

Jag försöker alltid se till att varva ner innan jag går och lägger mig. Det här är verkligen något jag måste påminna mig själv om varje dag då jag annars gärna fortsätter att jobba fram tills jag ska hoppa i säng. Gör jag det har jag mycket svårare för att somna och sover oroligt. För mig kan nedvarvning vara lite lugn stretch, meditation, sitta och småprata med Alex eller kolla på någon serie (typ Paradise Hotel) där man inte behöver använda så mycket tankekraft för att förstå. Haha.

Där hade ni mina bästa tips. Har ni några andra grymma tips så kommentera gärna nedan 🙂 Puss, I

12 kommentarer till “SÖMNPROBLEM – TIPS TILL DIG SOM HAR SVÅRT ATT SOMNA”

 1. Tack för tipsen! Jag har även ett annat tips:
  Lavendelolja har enligt undersökningar visat sig vara lugnande och avslappnande för kroppen (om ni vill ha mer info så kan ni googla på lavendelolja, där får ni mer ingående information). Därför så kan man testa att lägga lite olja på tinningarna och under näsan så man andas in det, det är verkligen riktigt lugnande (har testat) och man somnar och sover mycket bättre. Ett annat tips är att blanda några droppar lavenderolja med vatten i en sprayflaska och spraya på tex kudden eller sovmasken, funkar också. Annars kan man ju använda sprayet och spraya i rummet om man vill att det ska lukta gott, eller på handdukar tex. Kort sagt, lavendelolja funkar jättebra!??

 2. Som många andra lider jag av IBS och min mage är ständigt uppblåst när jag har ätit. Vill så gärna få ett stopp på detta men vet inte hur jag ska gå till väga i dagens djungel av dieter. Jag äter clean mat, mycket grönsaker och nyttiga fetter och en del kyckling, ägg o fisk men inget rött kött. Har även testat under en period vegansk kost och gillar det för det får mig att känna mig ren inifrån och ut. Men har svårt att hitta en balans mellan protein fett o kolhydrater. Hur tänker du när du gör en måltid? Tycker proteinet tyvärr är en trång sektor när man äter veganskt…

  Jag tror att jag är överkänslig mot en mängd livsmedel eftersom jag nästan alltid blir uppblåst. Om jag minns rätt har du gjort ett utförligt hårmineralstest där du fått mycket exakta svar på specifika livsmedel mm. Rekommenderardu detta? Hur ska jag gå till väga?

  1. Själv dricker jag molkosan det fick tips av läkaren köper man i hälsokost har aldrig mer ibs problem mer
   Kram

  1. Ja det är en vanesak både med masken och öronpropparna. Så ge det en längre chans 🙂 Jag vaknar med propparna. Oftast har de åkt ut lite på morgonen så man hör klockan. Men jag har sovit med dem i 6 år och aldrig haft problem med att vakna 🙂

 3. Hej
  Ögonläkaren sa till mig inte bra sova med mask över ögonen för inte bra för ögonen
  Så jag slutat
  Har jag jätte svårt sova dricker te huskur tips
  kryddan mejram gör koka varmt vatten 1-2 teskedar lägg i en tebehållare och låt ligga vattnet i 10 minuter
  Detta hjälper även mot migrän eller huvudvärk

  Ida kan du inte vissa en video Bkr vattenflaskor finns ju två storlekar hur ser ut i verklgienheten ?

  Själv hört talas om klean kanteen som håller livstid

  Själv intresserad av minimilism, eco friendly och zero waste

  Kan du inte prova en vecka minimilism
  Eller zero waste

  Finns så många tips på youtube

  Kram

 4. Verkligen klockrena tips på att sova bättre. Själv så tycker jag om när det är tyst, svalt och mörkt. Sover därför alltid med öronproppar och ögonbindel. Så skönt att plugga in öronpropparna i öronen och stänga ute alla ljud. Sedan tar man på sig ögonbindeln och det blir helt mörk. Så mycket lättare att somna och man sover så mycket djupare när man slipper bli störd av ljud och ljus. Kan verkligen rekommendera alla att testa både öronproppar och ögonbindel. Verkligen helt underbart att ha när man sover. Gäller bara komma ihåg att ta med sig dem när man inte är hemma.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar