Annons
Annons


SISTA PASSET INNAN HUSBILSTURNÉN


God morgon älsklingar! Idag är jag så peppad då vi äntligen (förhoppningsvis) drar iväg på vår husbilsturne senare idag. Dock är det sjukt mycket som ska hinnas med innan + att vi ska packa hela bilen inför 3 veckor. Helt galet kul! Wohoo.

Annons

Men nu till dagens inlägg som ska handla om sista träningspasset på gymmet innan turnén. Vet inte alls hur min träning kommer att se ut nu under husbilslivet. Kan gissa på att det inte kommer bli så mycket häng på gymmet utan mer träning med egen kroppsvikt, yoga och promenader. I alla fall var det skönt att lyfta lite tyngre nu en sista gång på några veckor.

GÅRDAGENS PASS
Uppvärmning: 10 min crosstrainer
15 Benpress X 6
40 Utfall X 3
15 marklyft i cable cross X 3
10 rygglyft med viktplatta X 3
8 smala armhävningar X 3
12 Squats I Cable Cross X 3
12 Höftlyft med skivstång X 3

Här har ni de såkalade marklyften i Cable Cross. Riktigt bra är den övningen för att hitta kontakten med baksida och rumpa. Har ni inte testat så måste ni göra 🙂

Älskar utfall av alla slag då de tar så sjukt bra i rumpan! Har kört utfall med vikt ett bra tag nu och ville variera mig så gjorde fler utan vikt istället. 

Armhävningar är en övning som jag gärna hoppar över. Därför ser jag till att lägga in den i varje pass istället mellan övningarna. Brukar köra 6-10 st beroende på hur trött jag är. Just nu kör jag smala för att stärka triceps. 

Rygglyft med rakrygg och viktplatta är en av mina favoritövningar för att hitta kontakten med rumpan. Så himla bra. Dock gäller det här att man aktiverar cores så man inte skadar ryggen. Testa börja utan viktplatta om ni är osäkra. 

 

5 kommentarer till “SISTA PASSET INNAN HUSBILSTURNÉN”

 1. Godmorgon Ida! Hoppas du har en superdag! Tack för att du promoverar en hälsosam syn på kost och hälsa som annars verkar saknas i media, vi uppskattar dig jättemycket!

  Jag är lite orolig för mina många skador. Jag är 22 år och långdistanslöpare, jag ÄLSKAR att springa och tränar även mycket annat som dans, gym, klättring, combat och i höst blir det pole! Dock så har jag mycket problem med skador. Jag hade hälsporre i ett halvår innan jag fick inlägg. Jag var borta från löpningen i månader pga en muskelskada och var så ledsen över att inte kunna springa att det nästan kostade mig livet, och skadan läktes först med triggerpubktsbehandling av en fantastisk sjukgymnast. Benhinneinflammation är ett återkommande problem. Jag undrar om du vet hur jag kan träna skadeförebyggande? Det är ju lite ”orättvist” att vi som tränar själva utan tränare/lag inte har samma tillgång till stöd i form av träningsprogram, sjukgymnast, massage mm, och jag är så orolig att jag får allvarliga problem längre fram i livet nu när jag jämnt är skadad redan som ung. Jag är inte mycket för att lägga till olika produkter eftersom det ofta blir så mycket råd om att köpa det ena eller det andra att man inte använder något alls. Hoppas du kan ta dit tid att hjälpa mig att hålla tills jag blir en riktig maraton-tant! 😀 Lycka till med husbilen! Stor kram och tack på förhand

 2. Hej,
  Är det dåligt ur näringssynpunkt att ha tex maple-sirap/ agavesirap i sin kost (tex) gröt då det också är socker men bara av en annan sort?
  Vad anser du?
  Kramis – Du är bäst <3

 3. Hej!
  Du har ju gått på balettakademin och jag undrar om du kommer ihåg några stretchövningar från den tiden? Jag själv dansar, men nu är det sommaruppehåll, och jag har tröttnat på de övningarna vi brukar göra och tycker ibye att de stretchar lika mycket längre. Skulle vara sååå snällt öm du kunde visa några övningar ?
  Puss och Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar