Annons
Annons


SÅ UNDVIKER DU SÖTSUG / SOCKERDETOX


IMG_8101-0.JPG

Chiapudding är ett grymt alternativ till mellis under detox.

Hej Ida!
Såg att du tidigare svarat på en kommentar där en tjej hade svårt att låta blir att för mycket, inte onyttiga grejer som pizza cóch godis (hon skrev att hon inte gillade sånt) men typ dadelbollar, nötter etc i stora mängder vilket inte blir så nyttigt i längden… Du svarade att du kände igen dig och att när du hamnar i sådan svacka där sötsuget är stort tar du en paus från allt sött och uteslutar typ allt sött!

En sådan “socker detox/break” hade jag gärna behövt göra men skulle du kunna göra ett inlägg om hur du gör och hur det är? Gör du det i en månad typ, vad undviker du att äta och hur gör du får att stå emot när sötsuget kommer smygandes?

Jag ÄLSKAR att träna men tycker att det är svårt att vara nyttig.

Annons

Grejen är att jag vet att jag mår hundra gånger bättre när jag undviker gluten och laktos men det är som att jag vill “provocera” mig själv och därför äter det..? Haha det låter skumt men kan inte förklara det på annat sätt… SNÄLLA hjälp mig :( <3

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Jag brukar köra 3v-2mån beroende på hur lång tid jag känner att jag behöver för att bli av med sötsuget. Då tar jag bort vitt socker och snabba kolhydrater helt och äter väldigt ren mat i form av protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. Jag äter fortfarande frukt men då 1 max 2 om dagen. Torkad frukt undviker jag och torkade bär som tex goji äter jag i måttliga mängder.

Ett bra tips här tex. att byta ut banan, mango och annan frukt i smoothies mot tex avokado och bär. Sedan är chiapudding eller grönsaksstavar ett grymt mellis. Angående gluten och laktos så är du antagligen sugen på det för att det är socker/snabba kolhydrater. Så detoxar du från socker så kanske ditt sug för gluten och laktos minskar och det bli lättare att sluta.

Lycka till!

Kram Ida

English: Question/answer in swedish. Use google translate. 

31 kommentarer | Translate


Annons
Laddar