Hej vänner! I veckan lagade jag ett så himla gott recept på tofubollar med ris och wasabisås inför ett samarbete med mat.se. Deras receptbank är så bra tycker jag, ni måste kolla in 🙂
Ska dela det med er om ni också blir sugna att prova 🙂
INGREDIENSER
(tofubollar)
500g tofu
6 msk rivna morötter
1 klyfta vitlök
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
5 msk färsk dill
3 msk färsk koriander
4 msk potatismjöl
1 msk matolja
havssalt & peppar.
(wasabisås)
4 msk kikärtsspad
3 dl rapsolja
1 msk wasabipasta
1,5 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
En nypa hackad koriander
GÖR SÅHÄR: börja med tofubollarna där du mixar tofun till en slät smet i en matberedare. Lägg allt i en skål och blanda ner resten av ingredienserna och stek i matolja. Gör sedan såsen genom att vispa kikärtsspad med en ballongvisp eller stavmixer, tillsätt olja under vispning tills den får en konsistens som majonäs. Rör sedan ner dijonsenap, wasabi, koriander och vinäger. Smaksätt sedan med salt och peppar. Servera med ris/quinoa/bulgur. SÅ GOTT!!
Vilken typ av tofu ska man använda? 🤔