Annons
Annons


RECEPT PÅ NYTTIGA GLUTENFRIA FRALLOR


nässelbröd

Annons

nässelfrallor2nässelfrallor1I helgen bakade jag supergoda, glutenfria, mjölkfria och sockerfria nässelfrallor. Superenkelt, fyllda med nyttigheter och de är klara på 30 min, hur bra?

Ingrediendser: 2dl rismjöl, 1,5dl glutenfria havregryn, 0,5dl Risprotein, 1msk kanel, 1msk brödkrydda, 1 msk Nässelpulver, 1 ekologisk banan, 1dl havremjölk, 1,5msk kokosolja, sesamfrön.

Gör så här: Blanda alla mjöl/pulver sorter + kryddor. Mosa ner banan och kokosolja och häll på havremjölken. Rör om tills det är en jämn smet. Rulla till bollar och platta ut till önskade stora frallor. Toppa med lite sesamfrön och in i ugnen på 150grader i ca 25 min. 

Jag njöt av en nybakad fralla med en stor klick Kokosolja på. MUMS!

 

13 kommentarer till “RECEPT PÅ NYTTIGA GLUTENFRIA FRALLOR”

 1. Hej Ida
  jag har en fråga som jag hoppas att du kan ge mig ett svar
  på, jag har nu tränat regelbundet i 12 veckor, 3-4 pass i veckan, blanda
  kondition och styrka, jag vet att kosten är A och O vid viktmisnkning,
  och jag har väll slarvat endel med kolhydrater till måltiderna och
  socker på helgerna, och därmed enbart gått ner 1 kg, och några enstaka
  cm här och där på kroppen, ingen större skillnad alltså, Nu till min
  fråga, trotts detta så tycker jag mig se skillnad på mina lår och rumpa,
  kan det vara så att min kropp fått en annan form och ser annorlunda ut
  (mer fit) även fast det inte minskats något i cm runt låren och rumpan
  exempelvis? eller ser jag bara i syne, det jag vill se? kan man stå
  still vikt och kroppsmått även fast man för en helt annan kroppsform?
  vad säger du om detta?

  1. Hej M! Det kan absolut vara så att du byggt muskler och format rumpan. Muskler brukar göra att kroppen känns mer tajt och fast så fortsätt träna och må bra och njut av din starka kropp. Kram Ida

 2. Hej Ida! Fungerar detta att göra utan risproteinet eller kan man ersätta det med något annat? och även nässelpulvret?
  Har ätit helt glutenfritt i någon månad nu men har vart sjukt sugen på bröd det senaste haha 🙂

  1. Absolut. Du kan bara ta havregryn istället för proteinpulvret och ta bara bort nässelpulvret. Jag har det i för att få i mig näringen bara så kommer ej göra skillnad på konsistensen. Fler glutenfria bröd kommer snart 🙂 Kramis

 3. Hej Ida! Jag är utbytesstudent i USA och bor här med en värd familj. För ett tag sen bodde jag hos en annan värd familj som var mer än dålig, jag fick bl.a. inte mat ordentligt. =åt så mycket jag kunde när jag väl fick mat. Maten var inte det största problemet i familjen tyvärr. Utan möttes också av massa andra svårigheter med familjen.
  Iallafall, nu bor jag med en helt underbar familj! Men problemet är att jag inte har någon aning om hur mycket jag ska äta. Jag känner inte när jag är hungrig eller mätt(jag är normalviktig), jag har helt tappat kontroll över portionsizerna och har ingen aning om hur mycket jag borde äta för jag kan inte känna när jag är mätt eller när jag inte är det, känner det bara när magen börjar kurra.

  1. Okej jag förtår och vad skönt att du nu hamnat i en bra familj 🙂 Det där är svårt och inget jag kan svara på. Bäst är att lägga upp en lagom portion på tallriken och sedan äta det som är på och känna efter, är du hungrig och behöver mer eller bara sugen? Något som jag tycker hjälper att äta lagom är att äta många mål om dagen istället för 3 stora. Kramis

 4. Hej ida! Bara en fundering när jag läste detta spännande recept. Är det inte gluten i havremjölk? Kram och tack för en härlig blogg 🙂

 5. De ser riktigt goda ut! På min blogg miosagoland.blogg.se finns det mängder med gluten och mejerifria recept som är både goda och nyttiga 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar