Annons
Annons


RECEPT GLUTENFRITT BANANBRÖD


bananbrod1bananbrod-2 bananbrod

Hej mina hjärtan! Här kommer ett recept på ett magsikt gott glutenfritt bananbröd som är superlätt att göra. Vill man ha ett lite sötare fikabröd så funkar samma recept bara att man adderar lite mer agave och man kan även lägga i lite chokladknappar. MUMS! Men jag gjorde det mer som ett matbröd och här kommer receptet.

Annons

Ingredienser:

 • 5 dl glutenfria havregryn
 • 2st mosade bananer
 • 0,75tsk bakpulver
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk havssalt
 • 1,5 tsk vaniljpulver
 • 0,5 dl valfri mjölk
 • 0,5dl kokosolja
 • 0,5 dl honung eller agave
 • 1,5 matsked vinäger

Gör så här: Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och mixa till en smet. Lägg i en liten brödform och in i ugnen i 35 min på 175 grader. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila där inne i ca 10 min.

Läs också:

23 kommentarer till “RECEPT GLUTENFRITT BANANBRÖD”

 1. Testade göra detta bröd till frukost idag, fy fasen så gott det var! Gick hem hos både mig och pojkvännen 😀 Ha en grym dag, kramar till dig!

  1. Men jaaa visst är det magiskt!! Min pojkvän slukade hela limpan och frågade precis om jag kan baka nytt nu i helgen 😀 haha, bra betyg 🙂

 2. Oj detta måste jag testa idag! Jag har gjort något liknande men alltid öppen för nya recept 😀 Ha en mysig söndag Ida!

 3. Testade att baka det igår, och det blev hur gott som helst! Skulle inte kalla det för ett matbröd då det blev väldigt sött, utan snarare en kaka – en väldigt god sådan!

 4. Bakade detta bröd igår, och Oh My va gott det blev! Massa tack för det det! 🙂 och för all annan inspo och träningstips!! ??

   1. Vitvins :/ Jag hade ändå en stor form och hade den inne så som det stod i receptet. Men min vart mycket blekare än din. Din ser ju ut som en bröd min vart mer ja jag vet inte ens hur man ska förklara haha.

    1. Ja det ska vara vitvins så förstår inte vad som kan ha hänt? Hmmm. Har du testat fler gånger?

 5. Detta receptet var verkligen så gott!! Påminner nästan lite om en mjuk pepparkaka, MUMS! Detta kommer jag göra så ofta jag kan och ha som mellis på jobbet <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar