Annons
Annons


PROBLEM MED BENHINNORNA


hej ida! jag dansar disco några gånger i veckan och tävlar också. har börjat få ont i mitt vänstra smalben i landningar efter hopp och ibland när jag belastar det. min tränare sa att det kan vara för att jag inte böjer på benen efter hopp och sånt tillräckligt mycket. men jag undrar vad du tror orsaken är och om du har några bra tips på hur man kan strecha ut just den delen eller så att man får bort det. (du vet när man trycker på ett blåmärke så att det gör ont? så känns det hela tiden. men jag har inga blåmärken).

Annons

skulle vara JÄTTEGLAD om jag fick svar! kram på dig :D ps. jag älskar diin nya header.


SVAR: Hej! Tack så mycket 🙂 AJAJ det här låter precis som överansträngda benhinnor! Hade själv problem med det när jag tävlade disco! Vad har du för skor när du tränar? Viktigt att man tränar i bra skor med stötdämpning! Sedan kan det också vara så att du landar fel i hoppen. Att göra plié (böja knäna) i landningar kan absolut hjälpa! Men köp först och främst ett par bra skor du kan träna i, även om det kan kännas klumpigt att träna hopp i! Sedan finns det en kräm som heter Hot & Cold som man kan köpa hos sjukgymnaster/naprapater som är bra att ta på! Har det gått så långt att du fått en benhinneinflammation så är det vila som hjälper! Hade jag varit du hade jag sökt hjälp hos en sjukgymnast först och kollat hur allvarligt det är! Lycka till tjejen! Kram Ida

4 kommentarer | Translate


Annons




Laddar