Annons
Annons


OTACKSAM


God morgon älsklingar! Sista morgonen här Miami och sedan i kväll bär det av hem mot Sverige igen. Buuu 🙁 Nej då det ska ändå bli kul att komma hem. Jag har en sjukt spännande vår framför mig och en väldigt stor förändring med bloggen händer redan nästa vecka så håll utkik 🙂

Annons

Men när man är på semester så börjar man verkligen reflektera över sitt liv, hur man mår, hur man vill har det och hur man vill ha framtiden. Jag kan säga att jag älskar verkligen mitt jobb eller rättare sagt mina jobb. Men att jobba mellan 8-22.30 varje dag + även helgen är inte hållbart i längden och gör att jag inte hinner vara tacksam för det jag har i livet. Jag måste börja prioritera och planera för att kunna slappna av och njuta när jag väl är ledig. Jag tror absolut att det går att fixa med planering och om jag kan bli mer effektiv under dagarna. Jag ska även börja bli ännu mer selektiv i mina val jag gör och tacka nej till saker. Måste säga att jag har blivit väldigt mycket bättre på det men jag ska under 2017 ta det ännu ett steg. Kommer sätta upp ramar  för hur mycket jag får jobba och är det så att jag får en förfrågan som är brådskande eller som jag inte har tid med kommer jag tacka nej. Pengar kommer inte att vara prio 1 under våren 2017 utan det kommer att vara min hälsa och jag ska försöka börja njuta av livet mer.

Tog en promenad igår och blev så ledsen när jag kom på att jag är så sjukt otacksam nu för tiden. Känner ibland att jag lever i ett överflöd och att jag inte uppskattar allt det fina som finns i mitt liv och som jag får vara med om. Det tror jag beror på att livet rusar på för snabbt och att jag har för mycket av allt så inget betyder så mycket längre. Kommer ihåg när jag bodde i Åmål och man sparade i 6 månader för att ta tåget till Göteborg för att handla kläder. Alltså man var så lycklig och uppskattade verkligen varenda plagg man köpte. Nu är det tyvärr inte riktigt så utan det nya plagget blir en i mängden och kanske inte ens används.

Men i alla fall, jag ska ta tag i det här när jag kommer hem. Eftersom vi snart ska flytta ska här nu rensas så sjukt mycket! Alla grejer ska jag skänka bort till familj, vänner och något annat (brukar bli Stadsmissonen). Sedan ska jag försöka hålla garderoben lagom stor med en bra bas. Nu har jag ju shoppat en hel del här i Miami men faktiskt bara grejer jag verkligen behövde och vill ha som jag vet att jag kommer använda så mycket. Riktigt nöjd me varenda sak jag köpt och ska visa er i ett inlägg snart.

Samma gäller med resor men det har jag blivit bättre på. 2015 reste jag enormt mycket och jag kan säga att jag inte uppskattade det alls tillslut! Allt jag ville var typ att komma hem och få struktur men det hände aldrig då det ofta bara var 1-3 veckor hemma innan man skulle iväg igen. HEMSKT att känna så men så var det och jag tog tag i det. 2016 var helt lagom men några få resor och jag har verkligen uppskattat dem och den här resan vi är på nu har varit magisk! Gäller bara att få till den där balansen i allt. Ska sätta mig och kolla på youtube och folk som är minimalister nu då jag tycker det är en spännande livsstil och jag tror verkligen att många inte är lyckliga i ett överflöd. Har ni några bra tips så säg till?

Nej nu måste jag packa ihop här innan det bär av mot flygplatsen och Sweden 🙂 Puss på er!

 

9 kommentarer | Translate


Annons
Laddar