Annons
Annons


ONT I BENHINNORNA! TRÄNA EFTER NATTSKIFT? TRÄNA UTAN ATT ANSTRÄNGA KNÄN? BALETTAKADEMIEN?


Svar på kommentarer…

Hej! Jag får väldigt lätt problem med benhinnorna, har du tips på stretch/styrkeövningar som kan hjälpa? 🙂 Kram

SVAR: Hej! Att stretcha ut vaderna varje dag kan hjälpa och hjälpte mig. Sedan är det superviktigt att använda bra skor både på träning och till vardags. Går det inte över skulle jag rekommendera att ta kontakt med en sjukgymnast som får kolla över det. Lycka till! Kram Ida

Hej Ida, säkert en dum fråga men är det bra att träna på ett visst sätt om man är kobent? För att undvika skada eller en obalans i kroppen senare i livet?

SVAR: Absolut ingen dum fråga. Viktigt för dig att du tex. i knäböj och utfall koncentrera dig på att hålla knän över tår så de inte spårar fel. Det kan sedan leda till skador. Jag skulle satsa på gå till en skospecialist för att få rätt skor/sula och sedan ta kontakt med en sjukgymnast för att få övningar och teknik förklarad för just dig och din kropp och vad du kan tänka på om du ska gå på gruppträning eller träna själv.

Hur påverkas träningen om man går direkt från jobbet efter ett nattskift till gymmet och lyfter vikter? Kan träningen bli negativ då? Tänkte om man slänger i sig aminosyror och Pwo, gymmar och sedan åker hem äter en rejäl frukost och sedan sover alla sina timmar utan att känna stress över att träningen är kvar på eftermiddagen/kvällen…

Tack för grym inspiration:)

SVAR: Tack snälla 🙂 Det beror nog lite på från person till person. Funkar det för dig och du känner att du kan prestera bra på träningspassen så kör på. Annars skulle jag rekommendera att sova först och sedan träna.

Hej Ida!

– Jag har överansträngt mitt knä så får inte träna så hårt. Har du några bra tips på hur och vad man kan träna för att inte lägga så stor belastning på knäna?

– Du har förut dansat på balettakademin, undrar lite hur var det? var det stor press och hade du dansat mycket innan?

– Vilken linje gick på på gymnasiet? och har du några bra tips på hur man kan överleva sista året på gymnasiet? haha. Ska nämligen börja trean till höstterminen (det kanske inte har med träning att göra, men behöver lite tips hehe)

Puss & Kram du inspirerar mig varje dag!

SVAR: Tack vad glad jag blir! 🙂

– Absolut. Styrketräna överkroppen. Axlar, biceps, triceps, rygg, mage, finns massa övningar. Vill du ha lite mer ”kondition/förbränning” så kör dem i en cirkel. Välj 4 övningar och kör 20 reps av varje övning utan vila x 5 varv.

– Jag började dansa när jag var 8 år och då show och discodans. Började först träna teknik när jag var 21 med mål att komma in på Balettakademien. Gick ett förberedande år på halvtid och sökte sedan och kom in. Mina 3 år på Balettakademien var riktigt tunga och ingen period jag kommer minnas som en glad period. Jag var ständigt trött, hade muskelvärk, ingen fritid, dåligt med pengar och ätstörningar. Det var absolut en hög press och den pressen kom inte bara från mina lärare utan även från mig.

– Haha, man får fråga i vilken kategori som helst. Jag gick Estetisk dans på gymnasiet och jag tyckte det var superkul i skolan men jag kan inte direkt påstå att jag pluggade ihjäl mig, utan lekte ganska mycket. Haha 😀 Jag tror det är viktigt att inte glömma bort att ha lite kul med fest och hänga med vänner och tror till och med att man kan få bättre resultat. Gymnasiet ska vara en rolig tid i livet då man är ung och galen 🙂

Hoppas du fått svar! Kram Ida

Jag på Balettakademien innan en balettklass.

Annons

 

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar