Annons
Annons


OM LCHF


Svar på kommentar…

Hej bästa Ida!!

Lust att berätta lite om LCHF tänket? Om jag förstått rätt så äter man mest proteiner å fett som grädde å feta såser?! Går man ner i vikt av att äta så? På vilket sätt får det dig att må bättre? Jag kör på lite kolhydrater å mest proteiner!! Äter knäckebröd men inte mjukt bröd, pasta, potatis osv. Vad tycker du om den kosthållningen? Jag gillar den för man blir inte så ”däst” å uppsvälld ”tungt mätt” som när man äter kolhydrater! Undrar oxå om du har tips på ngt bra proteinpulver som man kan ta när man styrketränar? Lr tycker du man behöver ta det?
Kram på dej! Diggar dej :)

Annons

Mvh Carro

SVAR: Tack för din kommentar 🙂

I kosten LCHF så ska man äta så lite socker/kolhydrater som det går och äta helfeta produkter som tex. ost, grädde, turkiskyoghurt, avocado, nötter, olivolja mm. Det som är ”förbjudet” är bröd, pasta, ris, potatis, underjords grönsaker, knäckebröd, havregryn, frukt mm. Sedan är det även endel kolhydrater i de flesta nötter, mjölkprodukter, bär mm som man får hålla koll på (om man vill ner i vikt) och äta i måttliga mängder. I denna kosten byter man ut kolhydraterna mot extra fett och kroppen använder då fettet som energi istället för kolhydraterna.

Om man är överviktig bör man gå ner i vikt, är man normalviktig så bör man hålla sin vikt och är man underviktig så kan man gå upp till sin normalvikt med denna metoden. Den ska alltså vara en viktreglerande kosthållning men det går ju inte att säga något säkert eftersom vi alla är olika.

Varför jag fastnade för denna kosthållning var för att mitt blodsocker har blivit mycket jämnare, min mage är lugnare och jag går inte runt och tänker på mat 24/7 längre. Sedan äter inte jag strikt efter LCHF längre eftersom jag inte behöver eller vill gå ner i vikt. Det jag lägger in i kosten som inte är strikt LCHF är: Morötter, mjölkporodukter, bär, nötter, sötningsmedel i form av proteinpulver och ibland funlight till kvargen. Ibland kan jag ta ett äpple efter träning och det har också hänt (1 gång på 4 veckor) att jag tagit en portion havregrynsgröt. Känner jag för att äta något så gör jag det. Det är bara om man vill tappa vikt som man måste vara helt strikt.

Jag tycker att din kosthållning låter mycket sund och bra. Vet inte hur mycket fett du äter? Avokado, nötter, ost? För när jag käkade lite kolhydrater och fettsnålt så tappade jag muskler och hade lite energi så det kan då vara bra att lägga till lite fett i kosten (behöver inte vara grädde utan tex. avokado eller fetaost).

Tränar man bara 3-4 gånger i veckan så kan man få i sig det protein man behöver genom maten. Tränar man väldigt mycket kan det vara bra att få i sig lite extra protein. Sedan är det ju väldigt bra att ta med sig som mellanmål 🙂 Det pulvret jag änvänder heter 100% WHEY Golden Standard, och jag gillar smaken Cookies and Cream bäst.

Lycka till med allt!

Kram Ida


4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar