Annons
Annons


NYTTIGA PROTEINBARS – RECEPT


protein bar recept

Jag hittade ett så spännande recept på Holistics blogg som ni bara måste testa. Själv har jag gjort de här och tagit med mig till Thailand. Så bra att ha som mellanmål på flyget. Fyllda med bra energi och massa vitaminer. MUMS!

//English: I found this recipe on Holistics blogg and you just have to try it. I brought these to thailand and they are so good and perfect to bring as a snack on the plane. YUMMIE!

2 dl cashew nötter // 2 dl cashew nuts

2 dl gojibär (blötlägg 30min i 2dl vatten) // 2 dl gojiberries (saok in 2dl water for 30min)

2 msk nyponpulver // 2 tbsp rose ship powder

2 msk kokossocker // 2 tbsp coconut sugar

4 msk chiafrön // 2 tbsp chia seeds 

3 msk proteinpulver // 3 tbsp protein powder

2 msk blötläggningsvatten från gojibären // 2 tbsp water from the ”gojiwater”

rivet skal från 1 citron // greated cest from 1 lemon

Gör så här: Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt resterande ingredienser, avvakta med blötläggningsvattnet från gojibären. Kör tills det har blivit en fast men bara något kladdig deg. Behövs det späd med blötläggningsvatten från gojibären. Lägg upp degen på ett bakplåtspapper. Med hjälp av pappret forma till en rektangel cirka 1-2 cm hög eller lägg i en avlång form (exempelvis brödform som du lagt papper i). Ställ in i kylen cirka 2 timmar. Skär upp i lagom stora ”bars”. Förvara i kylen cirka 3 dagar eller frys in i portionsstorlekar i frysen. Varar cirka ett halvår.

Proceed like follow: Make a flour by mixing the cashew nuts. Add all the other ingredients except the water from the goji berries. Mix together to a sticky dough. If needed add the gojiwater. Put the dough on a baking sheet. With the help of the paper shape into rectangle 1-2 cm high. Set in the fridge for about 2 hours. Cut into bars and keep in the fridge for 3 days or in the freezer for 6 months. 

(Inlägg i samarbete med Holistic)

Annons

19 kommentarer till “NYTTIGA PROTEINBARS – RECEPT”

 1. Hej Ida och tack för en grym och inspirerande blogg! Jag tränar flera gånger i veckan, varvar mellan kondition samt styrka, men jag har väldigt svårt för att få träningsvärk, särskilt i magen. Om jag kör fem hårda pass där jag verkligen kör slut på magen varje pass, fem dagar i sträck så kan jag ha träningsvärk under en dag, men ska det krävas så många pass för att lyckas få träningsvärk? Samma med ben, jag kan köra ett riktigt rejält benpass med tunga vikter och många repetitioner, jag lämnar gymmet med ben jag knappt kan stå på, men vaknar ändå upp utan träningsvärk. Har du något tips på vad jag ska prova? Tror inte jag klarar av så mycket hårdare pass än vad jag redan kör, ska jag ta mindre vikter och fler repetitioner? Eller ska jag träna samma muskelgrupp flera dagar i rad tills jag får träningsvärk? Kanske lite rörig kommentar men behöver verkligen hjälp med denna frågan!

  KRAMIS!

  1. Hej Elsa! Träningsvärk är inget måste men testa att variera din träning. Brukar du köra tungt och få reps så minska vikter och kör fler reps. Varierad träning ger bäst resultat. Kramis

 2. Hej! Får man verkligen ha med sig sånt på flyget?:) ska till Thailand på söndag och det hade ju varit perfekt o ta med sig!

  1. Ja om ingen säger att det finns nötallergiker på flyget så får man . De säljer ju nötter på flyget 🙂 Kramis

 3. Hej Ida! Jag tänkte nu prova några veckor utan gluten och mejeriprodukter för att se om någon skillnad på min uppblåsta mage sker. Jag undrar om jag borde utesluta precis ALLA mejeri och glutenprodukter eller om det bara räcker med att minska ner på dem för att ändå se något resultat? Det är nämligen så att Halloumi och kvarg är mina allra bästa proteinkällor, och jag vet inte hur stort mitt proteinintag skulle minska utan dessa produkter. Sedan undrar jag om glutenfria varor från ”gluten-hyllan” i affären verkligen är så bra alternativ? Jag älskar tex spagetti och köttfärssås, men är det verkligen ett bra alternativ att äta glutenfri spagetti istället? Tacksam för svar!!

  1. hej Jennifer! Det beror på hur känslig du är. Jag skulle rekommendera att köra en testperiod då du tar bort allt, för tar du inte bort allt så vet du inte säkert vad/om du är överkänslig. Sedan kan du testa äta ex halloumi efter någon månad och se hur det känns. Halloumi brukar funka fint men kvarg kan vara lite knivigare. De glutenfria produkterna är bra för att de inte innehåller gluten men att baka eget bröd eller att välja bovetepasta eller bönpasta är bättre än majsbaserat. KRamis

 4. Hej Ida! Har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Jag vill få en plutigare och vältränad rumpa så brukar ofta göra squats, deadlifts, hipthrust, benpress och andra övningar som ska vara bra för rumpan. Men grejen är att jag får i princip aldrig träningsvärk i rumpan, får bara i benen. Så jag undrar, tränas rumpan även fast jag inte får träningsvärk i den? Eller gör jag fel? Har du några tips på hur man får bra kontakt med rumpan och inte bara låren/benen? Tack på förhand! 🙂 Kram @lovvann

  1. Hej Lovisa och tack för din kommentar! Man behöver ej få träningsvärk men du måste känna kontakten med rumpan under passet. Pressa ner hälarna i alla övningar för att aktivera baksidan. Många har svårt med att hitta kontakten med just rumpan/baksidan och det är individuellt vad man gör för fel så skulle behöva kolla på din teknik för att säga vad just du ska tänka på. Anlita en PT en gång som kanske kan hjälpa dig att kolla tekniken. KRamis

 5. Hej Ida!
  Jag äter inte proteinpulver och undrar då om det går att byta ut det i olika recept till något annat?vad kan man isf byta ut proteinpulver mot?
  Tack för en grym blogg! du ska veta att du är en av mina största idoler och tack vare dig har jag tagit mig igenom svåra situationer i livet:) kram

  1. ja du kan bara byta ut det mot valfritt mjöl 🙂 Tack snälla fina du vad glad jag blir! Värmer verkligen att höra <3 Kramis

 6. Hej Ida! Skulle du vilja göra ett inlägg ang. proteinbars när du har tid?
  Vilka ska man satsa på? Vad ska man kika efter, för att det ska vara en bra ”bar” (innehållet)? etc. Tycker det är väldigt svårt att hitta rätt i denna djungel och vill inte bara hitta ”godisbarsen” med glukos och socker. Skulle vara guld värt om du skulle vilja dela dina åsikter och kunskaper om detta! Tack, xo.
  // http://www.johannaolssons.forme.se

 7. Hej Ida! Älskar hemmagjorda bars! Har ett annat recept och de är suuper goda!! Tycker dessa ser jätte goda ut, men undrar om du vet om man kan byta ut gojibären till något annat och till vad isåfall? Har nämligen väldigt svårt att äta det.. Super bra blogg, verkligen! Massor med inspiration och motivation! Undrar även om du har några bra träningar för att få en slank kropp för dansare? Om du förstår hur jag menar? Vill ha mycket muskler men ändå ha en slank kropp 🙂 Ha det bra, kram 🙂

  1. Prova russin om du gillar det. Det brukar jag ha i nästan alla mina bars, har dock inte provat det här receptet än. Annars kanske dadlar?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar