Annons
Annons


NYTTIG KOST TILL BARN?


raw food cake 1

Testa baka den här Raw choklad tårtan till nästa barnkalas istället.

Hej Ida! Jag har en fråga angående kost. Jag väntar mitt första barn till hösten och äter idag en kost fri från gluten, mjölkprotein, socker och all halvfabrikatsmat sedan 5år. Jag lagar all mat själv och mår helt fantastiskt. Jag la om kosten då jag hade problem med magen, migrän, pms, eksem, infektioner etc, och alla problem är borta sedan dess. Då jag är väldigt påläst angående kost, genom förläsningar, böcker och egen erfarenhet etc, så kommer jag låta mitt barn växa upp utan socker, gluten och mjölkprotein (undantag kalas). Detta gör att jag får väldigt mycket pekpinnar från omgivningen. De som har kunskap tycker det är jättebra, och tvärtom. Jag tycker det är hemskt när jag ser barn i 1-2 års åldern få godis, pizza, läsk m.m. Jag vill ju ge mitt barn en så näringsrik kost som möjligt med prio grönsaker, frukt, nötter, frön, baljväxter, rotfrukter m.m.

Annons

Hur ställer du dig till detta?

SVAR: Hej fina du och tack för en otroligt bra fråga. Kost är ett extremt känsligt ämne hos många och så fort man väljer en annorlunda väg än någon annan så har folk åsikter. Jag håller med dig och det är verkligen hemskt hur mycket skit folk stoppar i sina barn. Jag tror att det är extremt viktigt att ge barn bra mat så man från början vänjer dem att tycka om riktig mat utan massa skit i. Vänjer man sitt barn att tycka om mat fylld med fett, socker och annan skit så är det den maten de senare också kommer tycka om.

Hade man istället bjudit på ett stort fruktfat, söta fruktsmoothies och nyttigare tårta och bakelser på ett barnkalas så kan jag lova att de flesta barnen hade älskat det. Jag har flera gånger bakat mina chokladbollar, pepparkaksbröd, raw tårta, bananglass, smoothies mm. när jag haft främmande med barn och de som gillar mina bakverk mest är just barnen.

Så jag tycker du gör helt rätt i att ge en bra och sund kost till ditt barn och bry dig inte om andra folks åsikter. Dock undvik att sätta förbud då det kan leda till osunda tankar och ätstörningar. Att äta mindre bra mat någon gång ibland gör ingenting.

Det här är som sagt ett svårt och känsligt ämne för många och ovan fick ni mina tankar och åsikter om det. Dela gärna med er nedan om vad ni tycker? 

43 kommentarer | Translate


Annons
Laddar