Annons
Annons


MYSIGASTE FRUKOSTEN


Nere i Ronneby har vi bott på världens mysigaste hotell Villa Vesta. Åker jag tillbaka hit ner vilket jag absolut kommer göra så vill jag bo här igen. Så hemtrevligt och den hemlagade frukosten var magisk! En supergullig tjej som faktiskt är en bloggläsare, bakade glutenfria knäckebröd till oss.

Annons

Recept på dem är med hem och skall testas. Tack snälla 🙂

Vår mysiga frukost. 

(0)

7 kommentarer till “MYSIGASTE FRUKOSTEN”

  1. Hej Ida! Jag har en liten fråga som jag hoppasfå svar på, det handlar nämligen om detox. Jag har tänkt att detoxa i 10dagar och kollar runt på nätet för att få mer idéer om recept och vad man ska äta och inte äta, på vissa hemsidor står det att man kan äta fisk,ägg och kyckling men på andra står det att man ska undvika det och bara äta frukt och grönsaker och dricka ört-/grönt-/vitt-/ rött te. Så vad ska man äta och vad ska man undvika? Kram Johanna

    1. Hej Johanna! Jag skulle satsa på att utesluta socker, snabba kolhydrater, halvfabrikat, kaffe, mjölk, gluten och äta ren kost. Lycka till! Kram Ida

  2. Vilken söndagsboost du gav mig nu! Tack för att du inspirerar med din träning och livsstil 🙂 Hoppas du får tillfälle att komma ner igen. Lycka till med knäckebrödet 😉 kram

  3. En fråga; av vilken förespråkar du mjölk/glutenfri kost även för dem som egentligen inte är känsliga för det? Jag menar, tål man det finns det ju ingen orsak att lämna bort det, eftersom t.ex. mjölkprodukter är ytterst näringsrika liksom produkter gjorda på nordiskt spanmål. Själv tror jag hårt på att det handlar om i vilka proportioner man äter dessa. För visst får jag själv ont i magen ifall jag dricker fler glas mjölk på tom mage direkt från morgonen. Men; äter jag t.ex. kvarg eller keso med bär-no reaction. Dvs. jag är varken laktosintolerant eller mjölkallergisk. Likaså sväller min mage upp till sin dubbla storlek ifall jag äter massor rågbröd eller pasta alt. tuggar xylitoltuggummi. Skippa dessa livsmedel p.g.a. detta? Nej tack. Nu försöker jag inte förneka din känslighet mot mjölk/laktos eller gluten, men är bara lite oroad över att folk verkligen talar om att slopa så många näringsrika föroämnen ur sin kost-i stället för att kanske tänka på proportionerna gällande mat i stället. Sen undrar jag också ifall du testat dig fram att äta t.ex. lite av något som innehåller gluten eller laktosfria mjölkprodukter-what about them?Förhåller mig nämligen lite skeptiskt till hur så många människor plötsligt börjar må så mycket bättre av att skippa mjölk och gluten-måste ju ligga nån psykologi i det hela, åtminstone delvis…
    //näringsterapeutens dotter

    1. Varför måste det ligga psykologi i det hela? Finns otroligt mycket människor som har problem med magen och proverna ger inte alltid utslag. Har ända sedan jag varit liten inte kunnat bryta ner gluten utan att veta om det själv och har fått gå igenom ett rent helvete när jag under all år blivit satt på kurer. Gluten/Spannmålsfri kost har gjort att jag kan leva mitt liv som alla andra människor utan att behöva slösa mina pengar på kurer för att få igång min mage. Tar det inte som att Ida försöker få dem som mår bra och inte har problem med magen att sluta med något men för de som faktiskt har haft liknande problem borde se över med vad dem äter.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar