Annons
Annons


MINA BÄSTA KARRIÄRSTIPS


my goal is to build a life

Har fått förfrågan om jag kan dela med mig av mina bästa karriärstips och självklart kan jag det. Här kommer de:

• Satsa på något du verkligen brinner för och tycker är roligt. Det blir alltid bäst och du kommer inte att känna att det är ett jobb utan vilja jobba med det dygnet runt.

Annons

• Våga sätta höga mål. Många är oftast väldigt försiktiga och vågar inte riktigt satsa mot sina högsta drömmar. Men ju högre mål du sätter desto längre kommer du komma.

• Lyssna inte på andra utan lyssna på din inre önskan. Många är väldigt försiktiga och fega och väljer det säkra före det osäkra. Ex. man har fått en heltidsanställning som receptionist men din högsta önskan är att starta ett eget klädmärke. Många väljer i det läget att jobba kvar på sitt heltidsjobb då det är en säker inkomst, men jag säger våga hoppa och satsa! Det enda som kan hända är att det inte funkar och då är det bara att söka ett nytt jobb och förhoppningsvis har du lärt dig massor på vägen och träffat nya kontakter som kanske leder in dig på något nytt jobb som blir ditt nya drömjobb.

• Startar du eget så se till att du skaffar ett bra team. Att göra allt själv går säkert men det kommer gå mycket snabbare och du kommer ha roligare med ett härligt team. I svåra tider är det också skönt att ha kollegor att bolla med. 

• Ett till bra tips för er som vill starta eget är att gå på rådgivning hos Almi. De har massor av gratis föreläsningar om allt från att sätta budget till hur man startar webshop och man kan även söka ekonomiskt stöd. 

• Sedan sista tipset är att skriva ner dina mål och gör en målkarta. För det är väldigt svårt att nå mål om man inte vet vart man ska sträva mot.

Hoppas att du fick lite bra tips och jag säger bara våga satsa! Jag har hoppat många gånger och jag har aldrig ångrat det och skulle det gå fel så löser det sig alltid. Mitt mål ser ni på bilden ovan och jag känner verkligen att jag nått dit vilket känns magiskt. Så kör bara! ♥

Skulle även gärna vilja att ni delade med er av era mål (ni kan vara anonyma). Det gör att det blir lite mer verkligt för er + att ni kommer inspirera andra så snälla dela med er i kommentarerna nedan. Så nyfiken 🙂

12 kommentarer | Translate


Annons
Laddar