Annons
Annons


MIN ÄLSKADE EFTERRÄTT


Efter middagen så vill jag alltid äta ”efterrätt”! Gör jag inte de så kan jag inte sova 😀 Haha.

Igår så blev det havreyoghurt med solrosfrön, gojibär, chiafrön, kokosflingor och vaniljpulver. YUMMIE!

Behöver lite mer inspo så tipsa mig gärna om er bästa och godaste efterrätt?!

(0)

31 kommentarer till “MIN ÄLSKADE EFTERRÄTT”

  1. Sattvabageriet i Gamla stan har utmärkt glutenfri/sockerfri fika som bovetemuffins och carobdröm. Lite mäktigt att äta en hel men en brukar skära en liten bit och dricka med te eller kaffe. Annars är jag just nu väldigt förtjust i hackat svenskt äpple med kanel och lite vaniljkvarg 🙂

  2. Glass på banan. Skiva banan. Frys. Kör i matberedare tills den har glasskonsistens. Man kan behöva ha i lite vatten. Och man kan blanda i råkakao, nötsmör eller vilka frysta bär/frukter man vill för att få annan smak på glassen.

      1. När jag är lat köper jag Innocent’s äpple/kiwi/lime smoothie och gör glasspinnar på den.

        Man kan ta vilken smoothie som helst eller juice och lägga i färsk eller fryst frukt och bär i formarna.

    1. Gott! Även glass på avokado är ett hett tips! Mixa avokado med frysta bär typ hallon och kanske lite vanilj! Rekommenderas starkt 🙂

  3. Hej bästa Ida!
    Jag förstår inte det här med vaniljpulver.. Är det nyttigt? Innehåller det mycket snabba kolhydrater? Stimulerar det sockerberoende? Kan man äta det dagligen? Tacksam för svar 🙂
    Kram!

    1. hej tjejen! Det är en naturlig smaksättare bara.Innehåller mindre än 1 g kolhydrater/tsk och kanppt några kalorier så endast en god sockerfri smaksättare 🙂 Kram

  4. Åh, vad glad jag blev när jag såg det här inlägget! Jag uppskattar verkligen när du delar med dig och visar att även du är mänsklig som njuter av en (nyttig) efterrätt! 🙂
    Jag brukar avsluta med färsk frukt, blandning av torkad frukt och nötter, och en skvätt havremjölk i téet (Y)

    1. Haha jag ätar ALLTID efterrätt hur mycket middag jag än käkat 😀 Min pojkvän skrattar alltid åt mig för att jag ständigt är hungrig 😀 <3 <3 <3

  5. Åh, vad glad jag blev när jag såg det här inlägget! Jag uppskattar verkligen när du delar med dig och visar att även du är mänsklig som njuter av en (nyttigt) efterrätt! 🙂
    Jag brukar avsluta med färsk frukt, blandning av torkad frukt och nötter, och en skvätt havremjölk i téet (Y)

    1. Haha jag är alltid hungrig och äter alltid efterrätt och jag är definitivt mänsklig 🙂 Å det låter supergott , tack för tipset! <3

  6. I o m att jag deffar för tillfället så är det svårt för mig att klämma i mig efterätt i o m att jag ofta äter upp det sista till middag haha. Men det här är två superenkla varianter som jag verkligen älskar:
    1) Funlight (strawberry kör jag) och linfrön, låt stå en stund i kylen. I o m att linfröna i princip går rätt igenom kan man säga att det är hur kalorifritt som helst 🙂
    2) Body science Casein 100% milk protein dubble chocolate med mjölk – in i kylen – världens nyttigaste chokladpudding. SÅ GOTT!

  7. Raw chokladmousse/glass. Mixa banan, avokado och kakao slät med en stavmixer. Man kan också ha i t.ex. chokladproteinpulver, honung eller stevia. Lägg i en skål och ät direkt eller ställ in den i frysen ett tag om man vill. Man kan toppa den med massa gott som bär, cocos, eller krossade hasselnötter. Jättegott och enkelt 🙂

  8. oh detta ser helt underbart gott ut!

    jag brukar (när jag vill hålla det VÄLDIGT nyttigt) bara blanda kvarg, med mitt hasselnöts/choklad proteinpulver och 1 tsk kakao. asså det är såååå otroligt gott! heaven! 😉

    //paulinasuonvieri.blogg.se

  9. Mitt favoritrecept på nyttiga efterrätter är helt klart morots mugcake. Smaken är som baken men jag tycker att det smakar morotskaka! Receptet: Blanda 1 dl havregryn, 1/2 dl vatten, 2 msk kvarg, 2 tsk kokosolja, 1/2 msk kanel, 1/2 msk stevia (eller honung) & ca 1 riven morot. Ha i mikron i 3 min. Ta ut och vänd ut den på en tallrik. Stryk över ett lager kvarg blandat med en skvätt honung och lite vanilj. (som philadelphian på en morotskaka)& valnötter! Såå gott! / http://ellinorjohansson.forme.se

    1. Jag har hört talas om dessa mugcakes men har aldrig haft micro. men nu i nya lägenheten så har jag det så nu jäklar ska jag testa 😀

  10. Skär upp äpple i bitar, stek i kokosolja i en stekpanna tillsammans med kanel och havregryn och rör om allt på svag värme. Lägg upp i en djup tallrik och servera med havre yoghurt och rostade solrosfrön. MUMS!

    Tack för en grymt inspirerande blogg 🙂
    / Maria

  11. Brukar baka ett veganst bananbröd med havregryn, tar en slice av det efter maten tillsammans med lite nötter. Supergott!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar