Annons
Annons


MATALLERGIER


nyttig-frukost-ida-warg

Annons

nyttig-frukost-1-ida-wargnyttig-frukost-2-ida-wargFullfet naturell fil, skivat äpple, gojibär, pumpafrön, krossade linfrön och valnötter. // Natural sour milk, sliced apple, goji berries, pumpkin seeds, falxseeds and walnuts.

För er som följt mig i Mikz vet att jag just nu går på ett rotations schema för att bli av med mina matallergier. I början var det riktigt tufft då jag hade så många överkänsligheter men nu har det gått över ett halvår vilket betyder att jag nu kommer få börja lägga till mat som jag hade en ganska stark reaktion mot. Lite läskigt tycker jag men sjukt gott! Haha. Dock så måste jag vara försiktig och ta en ny produkt i taget så jag känner hur min mage reagerar på det. Idag testade jag för första gången en nöt på 7 månader (har överkänslighet mot alla nötter) och jag hade några valnötter på min fil imorse. SÅ gott och det verkar funka toppen! Wohoo. För er som vill läsa mer om min kost så gå in och följ mig på Mikz där jag skriver kost och träningsdagbok varje dag. Också ett tips till er som vill få lite inspiration på hur man kan lägga upp sin kost 🙂 Ladda ner och följ appen gratis HÄR.

//English: After 6 months with my allergy diet I will now add some products that Im sensitive to. I will begin adding one thing at a time and see how my body reacts. Today I started with walnuts. So good when I have not eaten a single nut in 7 months and I think it works great! Wohoo. 

 

8 kommentarer till “MATALLERGIER”

 1. Hej! Det jag vill fråga har inget med det här inlägget och göra, och det kanske är lite av en udda fråga haha. Men brukar dina bröstvårtor bli styva när du tränar och syns det igenom på dina träningstoppar? För det gör det för mig, och då brukar jag stoppa in papper under, min fråga är väl kan man göra något annat åt saken? Att det syns igenom kanske har att göra med att materialet på kläderna inte heller är tillräckligt tjockt, vet inte om jag är ensam om detta haha!
  Tacksam för svar! Du är grym 🙂

  1. Hej Kelly! Det händer inte mig men du är inte ensam om det och jag har flera vänner med samma problem. Materialet på kläderna har säkert en del i det hela. Jag vet inte vad man kan göra, tejpa kanske? 🙂 Kramis

 2. hej!
  Hur fungerar det att bli kvitt sina matallergier? Finns det någon bra länk om det du har lust att länka? Är överkänslig mot väldigt mycket, bla nötter, råa morötter, gluten mm.

  Tack på förhand 🙂

  1. Det är lättare sagt än gjort. Men något som hjälpt mig mycket är att göra ett allergitest Imupro 300 och sedan äta efter rotationskost så googla på Imuproo allergitest så hittar du säkert info. Sedan har även vissa kosttillskott hjälpt mig mycket. Kramis

 3. Har korsallergier mot ganska mycket på grund av mina pollen allergier, kan inte äta nötter alls (det sätter sig i halsen och lätt på andningen), Sojabönor, stenfrukter, sen främst äpple, päron och morot (men detta visar som som kli i både mun och hals). Vad fick du för ”symptom”? Känner du inte av det lika mycket nu när du äter det? Vet inte om jag skulle våga börja äta det jag är känslig mot, speciellt inte nötter då det sätter sig lätt på andningen fast det bara är en så kallad korsallergi och ingen ”riktig”.

  1. Jag har också pollenallergi och korsallergier. När jag vad mindre började de sakerna du nämnde klia i halsen men det har gått över. Nu är det mer magen som krånglar och blir irriterad om jag äter saker som är överkänslig mot. Du ska inte äta saker som du är allergisk mot då det sänker immunförsvaret och kan förvärra allergierna. Jag får nu inga reaktioner på valnötter men jag har fått hjälp av en duktig läkare att bli av med allergierna genom rotationskost.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar